Görüş Bildir

Bakan Işık: Bize daha ciddi motivasyon sağlayacak

Milli Savunma Bakanı Işık, Avusturya Meclisi'nin Türkiye’ye askeri teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmesiyle ilgili, "Bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayisinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak" dedi.

Bakan Işık: Bize daha ciddi motivasyon sağlayacak

ASELSAN'ı (Askeri Elektronik Sanayii) ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Avusturya Meclisi'nin Türkiye’ye askeri teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Bakan Işık, "Avusturya tarafından alınan kararın çok daha şiddetlisi 1974 Barış Harekâtı'nda Türkiye'ye karşı uygulanmıştı. O uygulama ASELSAN'ı doğurdu. Ben eminim ki bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayisinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak. Avusturya'nın aldığı bu kararı kesinlikle kınıyoruz" dedi.

Avusturya Parlamentosu, Türkiye'ye silah ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmişti. Bağlayıcılığı olmayan önergenin hayata geçmesi için Avusturya hükümetinin de bu yönde bir karar alması gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi