Görüş Bildir

Bakan Kılıç, spor tesislerini gezdi

Samsun’daki gezi ve incelemelerine devam eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bafra ve Alaçam ilçelerinde yapımı süren spor tesislerini gezerek süreç hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Kılıç, spor tesislerini gezdi

Bafra girişinde kalabalık bir topluluk tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç, ilçe merkezinde yapılması planlanan Gençlik Merkezi arazisini gezdi. Yapılacak binanın grafik çizimlerinin olduğu tabloları basın mensuplarına gösteren Kılıç, “3 bin 685 metrekare alana yapılacak olan merkezin maliyeti yaklaşık 4 milyon lira olacak. Geçtiğimiz ayın başında sözleşmesi yapıldı. Sene sonunda Bafralı gençlere burayı kazandıracağız. İki hafta sonra da temelini atacağız. Okul dışı saatlerinde gerek ortaokul, gerek lise, gerekse de üniversitede okuyan gençler, okul öncesi, okul sonrası veya hafta sonları spor aktivitelerine, kültür ve sanat aktivitelerine kadar her ne varsa dönüşümlü olarak buradan yararlanacaklar." dedi.

Bu arada, Bakan Kılıç’ın arkasında kalan bir vatandaşın, “Bakanım, ben göremiyorum.” demesi üzerine Bakan Kılıç, konuşmasına ara vererek, elindeki panoyu ters çevirip yukarıya kaldırdı. Vatandaşın, daha sonra Bakan Kılıç’ın yanına gelerek, “Ben seni göremiyorum.” demesi gülüşmelere neden oldu. Buradaki ziyaretin ardından Kılıç, yanındakilerle yine ilçe merkezinde yapımı devam eden 2 bin 200 kişilik kapalı spor salonundaki çalışmaları yerinde görmeye gitti. Salon inşaatı önünde maket uçuran gençleri gören Kılıç, gençlerden gösteri uçuşu yapmalarını istedi. Gençlerin maharetleri karşısında şaşıran Bakan Kılıç, kendisine bağlı ilçe müdürlüğü bünyesinde uçuş kulübü kurulması ve gençlere benzinli 5 adet maket uçak alınmasının da talimatını verdi.

Daha sonra yapımı süren spor salonunu gezen ve teslim tarihinin uzadığını öğrenen Bakan Kılıç, "2 bin 200 kişilik kapalı salonumuzu müteahhit Mayıs'ta bitireceğini söylüyor. İnşallah bitirir. Bizim, temel atarken koyduğumuz hedef tam bu aydı. Yarıyıl tatilinden dönüşte bu salon açılmış olacaktı, geciktiler. Zaten zamanında bitiren müteahhit görmedik. Buradaki de öyle. Mayıs diyor, inşallah Mayıs ayında hazır olur. Biz, bize düşen yönüyle bitmesi için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.

Bafra'daki incelemelerini tamamlayan Bakan Suat Kılıç, ardından son ziyaret yeri olan Alaçam ilçesine geçerek yapımı devam eden antrenman kapalı spor salonunda da incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi