Bakan Özlü: FETÖ-PKK ortak olup, Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Şimdilerde anlıyoruz ki, bu sabotajda PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar" dedi.

Bakan Özlü: FETÖ-PKK ortak olup, Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ak Parti'nin Gönül Köprüsü projesi kapsamında bulunduğu Siirt'te işadamları, sanayiciler ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Hükümetlerinin ülkede yaptığı yatırımları anlatan Özlü, Türkiye'nin çok uzun yıllardır devam eden bir terör sorunu bulunduğunu, bu terörün ülkeye çok acı faturaları bulunduğunu söyledi. Özlü şöyle devam etti:

"Kaynaklarımızı, zamanımızı, imkanlarımızı terörle mücadeleye harcamak zorunda kaldık. Maddi kayıplarımız telafi edilebilir, ancak bu süreçte çok sayıda vatan evladını da terör saldırılarında şehit verdik. Giden canlar ne yazık ki geri gelmiyor. Giden canların yokluğu, sevdiklerimizin boşluğu hiçbir zaman dolmuyor. Bu teröre artık bir son vermek amacıyla, daha önce kimsenin atmaya cesaret dahi edemeyeceği adımlar atıldı. Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatını riske atarak, Çözüm Süreci'ni başlattı. 'Gerekirse biz iktidarı kaybedelim ama artık analar ağlamasın' dedi. Bu umut dolu süreç, ne yazık ki, terör örgütü tarafından sabotaja uğratıldı. Şimdilerde anlıyoruz ki, bu sabotajda PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ'ymüş. FETÖ-PKK ortak olmuşlar, akıllarınca Türk-Kürt kardeşliğini hedef almışlar. Ancak bizim gönül bağımız, onların çıkar ve menfaat bağından elbette üstündür. Yüreklerimizdeki sevgi ve sağduyu, elbette onların hain emellerine galip gelecektir. Terör, bugüne kadar ülkemize çok zarar verdi, ama en çok zararı da bölgeye verdi, Kürt kardeşlerimize verdi. Bunlar, ülkenin demokratikleşmesine, teröre zemin oluşturan bataklığın kurumasına tahammül gösteremedi. Bu bölgenin yatırım çekmesi, bunların adeta sinirlerini alt üst etti. Millete hizmet edecek, milletin hayatını güzelleştirecek olan yatırımları sabote etmek için uğraş verdiler."

PKK, FIRSATÇILIK YAPTI

Bakan Özlü, bir örnek paylaşmak istediğini belirterek, "Daha önce hayal bile edilmeyecek bir projeyi, 99 defa saldırıya uğramasına rağmen hayata geçirdik ve Hakkari'ye havalimanı açtık. Açıldıktan sonra 2 ay içinde 23 bin yolcu taşıyan bu havalimanı, şu anda ne yazık ki terör nedeniyle kullanılmıyor. Hakkarili vatandaşımız bu imkandan yararlanamıyor. Hakkari'deki esnafımız, iş insanlarımız, şehre katma değer taşıyabilecek insanlar, bu imkandan yararlanamıyor. Neticede Hakkarili vatandaşımız mağdur oluyor. Bu örnek de gösteriyor ki, PKK'nın Kürt diye bir derdi yok. Ancak Kürt kardeşlerimizin PKK diye bir sorunu var. Bu terör belasından sizleri ve ülkemizi kurtaracağız. Bunlar ne yaparsa yapsınlar, biz sizler için hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

SİLAHLI MÜCADELENİN YERİ KALMADI

Kürt sorununda geçmişte yapılmayanları hükümetlerinin gerçekleştirdiğini anlatan Özlü, "Her zaman söylüyoruz, artık vatandaşımız amirdir, devlet ise memurdur. Silahla mücadele hiçbir dönemde kabul edilemez. Hele hele bugünkü Türkiye'de, silahla mücadelenin hiçbir yeri kalmadı. Demokrasi ve siyaset, herkese yeterlidir. 'Yok, demokrasi ve siyaset bize yetmez, biz silahı bırakmayız' diyen olursa, onlar da gereken cevabı elbette alacaktır. Türkiye 40 yıldır terörle yaşadı, evlatlarını teröre kurban verdi, analar gözyaşı döktü. Ateş düştüğü yeri yaktı; ama birileri de bu terör ortamından menfaat devşirdi. Birileri terörden, ekonomik krizlerden, zayıf hükümetlerden, baskıcı yönetim anlayışlarından menfaat devşirdi. Ama AK Parti'yle birlikte düzenleri bozuldu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi, maskelerini tamamen düşürdü. FETÖ ile PKK'nın ve hatta DAEŞ'in aynı el tarafından oynatılan kuklalar olduğu anlaşıldı. Bunların, çeşitli bahanelerle, Türkiye'nin önünü kesmek için kullanıldıkları ortaya çıktı. Ancak Türkiye'nin önünü kesemeyecekler." dedi.

Bakan Özlü, Tillo İlçesi'nde Hz. İbrahim Hakkı'nın türbesi ile ile müze olarak kullanılan evini ziyaret etti. Özlü, Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde de incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz