Barış Anneleri AK Parti'yi Ziyaret Etti

Barış Anneleri İnisiyatifi yaklaşık 10 kişilik bir grupla AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Barış Anneleri AK Parti'yi Ziyaret Etti

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur tarafından ağırlanan barış anneleri burada sorun ve taleplerini dile getirdi. Barış anneleri adına konuşan Sultan Koyun, "Bugün burada olmamızın sebebi bu ülkede binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz kız alıp vermişiz bu savaşın bitmesine akan kanın durmasına katkı sunmanızı istiyoruz.

BARIŞ ANNELERİ AK PARTİDE

Son günlerde yaşanan olaylar bizi de üzüyor bu topraklarda artık ölümler olmasın kavgalar olmasın asker annelerinin de bu savaşın bitmesi yönünde çağrı yapmalarını istiyoruz. Bu ülkede kimse kimseden üstün değil dinimizde de üstünlük yoktur. Buraya gelmemizin nedeni sizin iktidar parti olarak bir adım atmanız biz ne asker analarının tabutlara sarılıp ağlamasını istiyoruz ne de dağdaki gençlerimizin analarının ağlamasını istiyoruz. Bu sorunun çözümünde ne Amerika ne de başka bir ülkenin katkısını beklemek çözüm getirmez bu kardeş kavgasını ancak biz birlik olarak el ele vererek bitirebiliriz. Çünkü biz binlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamış bir toplumuz" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur da barış annelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

BU YÖRENİN İNSANLARIYIZ

"Hepimiz bu yörenin evlatlarıyız burada yaşanan acıları çok iyi biliyoruz inkar edilemeyecek olaylar yaşadık. Her iki taraftan da ölenlere ağladık yani bu inkar edilemez bir gerçektir. Gerçekten de bir şeylerin artık değişmesi gerekir biz kadınların yüreği çok yandı ölenler bizim oğullarımız buna rağmen hepimizin ortak amacı barış içinde yaşamak ve bu olayların son bulmasını istiyoruz. Biz de Diyarbakır AK Parti Kadın Kolları olarak aynı amaçla buradaki olayların bitmesi için sorunları çözmek için el birliği ile beraber ortak bir yere varacağız. Bu amaçla sağduyulu olmakla beraber sabredip ortak çözüm noktasını inşallah bulacağız temennisindeyiz."

YAŞANILAN ACILAR SON BULSUN

Ziyarete katılan İl Başkanı Av. Halit Advan ise, "Sizin yaşadığınız acılar çok önemli evlatlarını bir davayla ilgili kaybetmiş insanlar olarak sizin yaşadığınız acıları elbette ki göz ardı edemeyiz. Sizler büyük bir Acının sahiplerisiniz; Elbetteki siz annelere sabır diliyorum. Bu arada bundan sonraki ölümlerin sona ermesi için gerek asker gerek dağdaki gençlerimizin ölümlerinin sona ermesi hepimizin ortak dileği ve temennisi bu yöndedir. Biz de bildiğiniz gibi geçen hafta içinde parti binamıza şu an  bulunduğumuz kadın kolları bölümüne molotof kokteyli, parça tesirli ses bombası, havai fişekli saldırıya uğradık. Sizin de bizlere geçmiş olsun dileklerinde bulunmanızı beklerdik" dedi.

İl Başkanı Advan'ın bu konuşması üzerine Barış Anneleri adına Sultan Koyun, "Olaydan üzüntü duyduk geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Ayrıca barış anneleri il başkanı Av Halit Advan'dan sorunları AK Parti genel merkeze iletmesi talebinde bulundu.

İl Başkanı Advan da, "Artık anaların yüreği yansın istemiyoruz, bu barışı hep birlikte katkı sunarak sağlayacağız. AK Parti'nin kapısı sizlere her zaman açık burada halkımızdan gelen her türlü talebi gerek kalkınma, gerek AŞ ve iş gerekse de barış olsun tüm sorun ve talepleri dinlemek ve bunları genel merkezimize aktarıp çözüm bulmak için buradayız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler