Görüş Bildir

Barış Yarkadaş'tan Cumhuriyet'e ziyaret

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti. IŞID terör örgütü tehdidi altında habercilik yapan gazetecileri ziyaret eden Yarkadaş, dayanışma için geldiğini ifade etti.

Barış Yarkadaş'tan Cumhuriyet'e ziyaret

Cumhuriyet Gazetesi ziyareti sonrasında çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarkadaş, şöyle konuştu. “Önceki gün kayyum 2 Televizyon ve 3 Gazete susturdu bugün ise IŞİD terör örgütünün Cumhuriyet Gazetesi’ni hedef aldığını öğrendik. Kanaltürk ve Bugün’deki meslektaşlarımız da Cumhuriyet Gazetesi’ndeki arkadaşlarımız da silahların gölgesinde gazete yapmaya çalışıyor.Bugün, Kanaltürk binası gibi Cumhuriyet Gazetesi ‘de kuşatma altında.Bu tablonun sorumlusu AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gazeteciler artık kendilerini hiçbir şekilde özgür hissetmemektedir.
İzledikleri yanlış politika Türkiye’yi nefes alamaz hale getirmiştir. IŞİD’i kendi çıkarları için kullanmak isteyenler, bu terör örgütünü ülkemizin iç meselesi haline dönüştürmüştür. Ve IŞİD artık Suruç’ta 33, Ankara’da 102 insanımızı katletmekle yetinmemekte, gazetecileri doğrudan hedef almaktadır. Dün Şanlıurfa’da 2 gazetecinin boğazını kesenler bugün ülkemizin aydınlık yüzü Cumhuriyet Gazetesi’ni hedef almışlardır. Ne ilginçtir ki Cumhuriyet Gazetesi’ni hedef alan sadece IŞİD değildir. R.Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ankara Milletvekili Aydın Ünal’da bir kaç gün önce Cumhuriyet Gazetesi’nden hesap sorulacağını söylemiştir .Hesap sormanın hangi şekilde gerçekleşeceğimi doğrusu merak ediyorum. Aydın Ünal’ın bu sözlerinin ardından Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik İŞİD saldırısı girişiminin sadece bir tesadüf olmasını temenni ediyorum AKP iktidarı basına yönelik saldırıları cesaretlendirmekten artık vazgeçmelidir. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki meslektaşlarımızın başına gelecek herhangi bir saldırı AKP’yi büyük bir sorumluluk altında bırakacaktır. Türkiye artık gerçeklerin silahlarının gölgesinde kalmadığı bir döneme girmelidir. Gerçekler silahların gölgesinde kaldığı müddetçe demokrasiyi inşa etmek mümkün değildir.”

Kaynak: DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi