Görüş Bildir

Barzani'yle görüştüler!

Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığındaki heyet, Kürdistan Bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Barzani'yle görüştüler!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri Osman baydemir, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Dilek Öcalan'dan oluşan HDP heyeti, Irak Kürdistanı’nda çalışmalarına başladı.  Heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı ve KDP Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti.

Irak Kürdistanı bölgesine geçtikten sonra basına açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, Irak Kürdistanı'ndaki temaslarının önemine vurgu yaparken 2016’da dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptıkları görüşmelere de dikkat çekti. HDP 3. Olağan Kongresi’nden sonra ilk kez bölgeye geldiklerini belirten Baydemir, şunları söyledi:

KONGRE ÖNCESİ TEMASLAR                         

“Bu gezimiz ve yapacağımız görüşmeler bizim için önemlidir. 2016’da da gelmiştik ve çokça görüşme yapmıştık. O dönem konuştuğumuz korkularımızın tümüne ne yazık ki önlem alamadık ve birçoğu gerçekleşti. Fırsatları değerlendiremedik. Bugün de önümüzdeki tehlikeler nelerdir, sorunlarımız nelerdir, konuşalım ve etkili önlemler alalım istiyoruz. Biz siyasetçilerin sorumluluğu bu anlamda önemlidir.”

BARZANİ'YE ZİYARET YAPILDI

HDP heyeti Erbil'de IKBY eski Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti. HDP heyeti, KDP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Mesut Barzani ile yaklaşık 1.5 saat görüştü. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, görüşmede, yaşanan son siyasal gelişmelerin ele alındığı ifade edildi. Heyetin daha sonra IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileriyle  bir araya geldi.

SÜLEYMANİYE'YE TEMASLARI

HDP heyetinin Erbil’de yapacağı görüşmelerin akabinde bugün akşam saatlerinde Süleymaniye kentine geçmesi bekleniyor. Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Goran Hareketi başta olmak üzere farklı siyasi parti ve sivil toplum kurumları ile bir araya gelecek olan HDP heyetinin gündeminde, bölgesel gelişmelerin Kürtlere etkilerinin yanı sıra Kürtlerin ortak tutum alabilmesi için atılacak adımlar da var.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi