Başbakan Binali Yıldırım'ın Ağrı'dan konuşması

Başbakan Binali Yıldırım Ağrı'dan konuştu

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ağrı'dan konuşması

Başbakan Binali Yıldırım çeşitli görümeler adına bugün Ağrı'ya geldi. Ağrı Doğubayazıt ilçesine gelen Binali Yıldırım'ın konuşmalarından kare kare detaylar haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım şehit ailelerine yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Terör hiçbir sorunumuzu çözmüyor. O halde çözüm terör örgütünün milletimizin arasından Türklerin, Kürtlerin arasından çıkarıp, milletimizin, kardeşliğini, birliğini, beraberliğini taşıyan bu alçak örgütü ve mensubunu tamamıyla temizlemek. Bunun için devletimiz bütün imkanlarıyla yurdun her köşesinde bunların yuvalandığı her yere operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği temin edileceği güne kadar devam edecek. Bu alçak terör örgütünün polis, jandarma, korucularımıza saldırıları tamamen bitinceye kadar devam edecek. Bu konuda asla ve asla gevşeme sözkonusu olmayacak.

TERÖR ÖRGÜTLERİ PARAYI KİM VERİRSE ONA HİZMET EDER

Terör örgütlerinin kutsalı yok, kim parayı verirse ona hizmet ederler. Kürtlerin sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiğini söyleyenler burada, Kayakent'te, Gökçebudak'ta, Sonkaya'da Kürt kardeşlerini kahpece katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bu mudur, Kürtlerin hakkını, hukukunu aramak. Onları öldürmekle mi hakkını arıyor. Bu küresel bir oyundur. Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye'de de aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız, Ağrı da, Edirne de, 79 milyon bu oyunun farkında. Bunların efendileri, taşeronları kim bulaşmışsa iyi bilsinler ki yanlış adresteler. Bu milleti hiçbir zaman yenemeyecek. Kardeşlerimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklardır. Gençlerin geleceğini asla karartamayacaklar.

MİLLETİMİZİN HUZURU SAĞLANANA DEK MÜCADELE SÜRECEK

Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyecek, güvenlik güçlerimiz onları neredeyse arayıp, bulayacak, milletimizin güvenliğini sağlayacak her türlü tedbiri alacak. İnşallah bir yandan sınırlarımızın geçişlere karşı tam güvenliğini sağlarken, diğer yandan da topraklarımızda bulunan bu şer odaklarını birer birer ortadan kaldırıp, milletimizin huzurunu sağlayacağız.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz