Görüş Bildir

Başbakan Davutoğlu'ndan savcıya; 'Yassıada hakimi sanıyor kendini'

Muğla diyarından sesleniyoruz. Kuvvayi Milliye diyarından sesleniyoruz. Şahadet alnımıza yazılmışsa Şeb-i Arus gibi düğün gecesi gibi karşılarız" dedi. Muğla'daki Eski Garaj Alanı'ndaki mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerine, “Muğla'ya selam olsun. Mevlana'nın oradan geliyorum.

Başbakan Davutoğlu'ndan savcıya; 'Yassıada hakimi sanıyor kendini'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, 17 Aralık soruşturmasını başlatan ve HSYK tarafından ihraç edilen Savcı Celal Kara'nın, sonlarının eski Başbakanlardan Adnan Menderes'e benzeyeceği yolundaki açıklamalarını hatırlatarak, “Salim Başol Yassıada hakimi sanıyor kendini. Diyor ki 'Menderes'in akıbeti onları bekliyor.' Kaderde Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa canımız başımız üstüne. Konya Torosları'ndan Muğla Torosları'na selam olsun. Yiğit, Türkmen, Yörük obalarına selam olsun" diyerek başladı.Davutoğlu, "7 Haziran'da Muğla'da destan yazıyor muyuz? Ne güzel yazmışsınız oraya 'Hadi gari, yetti gari. Genel müdürün Muğla'da işi bitti gari. Bitti mi? Darbecilerin vesayetçilerin tüm tuzak kuranların işi bitecek inşallah" dedi.

“CHP DARBECİLERLE YAN YANA DURDU"

Başbakan Davutoğlu, 1950'lerin Türkiye'si ile 2002 sonrası Türkiye'nin ortak özelliklerini anlatarak şunları söyledi:

“Siz bu diyarı vatan yapanların çocukları! Siz şehit Adnan Menderes'in arkasında duran Muğla! Yassıada'dan geliyorum. Bugün 14 Mayıs. Özellikle 14 Mayıs'ta Muğla'dayım. Sonra Aydın'da. Tek parti dönemi kapandı. Demokrat Parti milli irade ile iş başına geldi. Adnan Menderes, Celal Bayar 10 yıl ülkeyi kalkındırdılar. Türkiye'ye özgürlük getirdiler. Kuran öğrenmek konusundaki yasakları kaldırdılar. İki dönem var ki 10 yıl kesintisiz hem özgürlükler arttı hem ekonomi kakındı. Biri 1950'lerdeki Türkiye diğeri 2002'lerden bugün kadar gelen istikrar ve güven. Ülkeme hep iki büyük akım oldu. Bir özgürlükleri milli değerleri demokrasiyi savunan DP ve AK Parti ile devam eden çizgi rahmetli Özal'la, Menderes'le Necmettin Erbakan ile ve cumhurbaşkanımızda gelen çizgi ve onun karşısındaki şer cephesi. CHP Kenan Evren ölünce darbe karşıtı oldu. Adnan Menderes'i idam sehpasına gönderen parti hangi partiydi. CHP o zaman darbeyi destekledi. Şimdi bu günlere gelip de darbe karşıtlığı yapmak kolay. Darbe günlerinde ne yaptıklarına bakmak lazım. CHP 27 Mayıs'ta darbecilerle yan yana durdu. 28 Şubat'ta ikna odalarında bacılarımızın başörtüsü ile uğraşan rektör yardımcısını milletvekili yaptılar. Adnan Menderes imam hatipleri açtı. CHP kapatmaya çalışıyor. CHP de HDP de 'Diyaneti kaldıralım' diyorlar. Hiçbir projeleri yok bunların. Toroslar'ın yiğitleri dinimizle uğraşanları prim verir mi? Hadlerini bildirir mi?"

“KENDİNİ YASSIADA HAKİMİ SALİM BAŞOL SANIYOR"

Başbakan Davutoğlu, meslekten men edilen savcıları hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kılıçdaroğlu buraya gelip ulusalcılık yapabilir, dikkat edin ama danışmanı diyor ki 'HDP'nin barajı geçmesi için gerekirse onlara destek vereceğiz.' HDP, CHP ne derse aynısını söylüyor. Bunların partisini adı CHDP. Aynı kaptan içiyorlar aynı sözleri söylüyorlar. Bakın bugün gazetelerde yayımlandı. Darbe yapmak isteyenlerin dördü meslekten ihraç edildi. Amaçları hukuk adamlığı yapmak değil hükümete karşı komplo kurmaktı. Bu paralelciler 'dönemin başbakanı' diyerek şimdiki cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde hüküm ortaya konmadan iddianame hazırladılar. Şimdi bu savcılardan biri diyor ki 'Bu iktidarın sonu Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar, sanıyorlar ki biz tehditle onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Muğla bizi tanır. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere vesayetçilere prim verir miyiz? Salim Başol, Yassıada hakimi sanıyor kendini. Diyor ki 'Menderes'in akıbeti onları bekliyor.' Kaderde Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa canımız başımız üstüne. Muğla diyarından sesleniyoruz. Kuvvayi Milliye diyarından sesleniyoruz. Şahadet alnımıza yazılmışsa Şeb-i Arus gibi düğün gecesi gibi karşılarız."

PARARELDEN SONRA ÜÇGEN VAR

"Eskiden paralel vardı şimdi bir de üçgen var. Bunlar CHP, MHP, HDP. Bunlar paralelle üçgeni birleştiriyor. Biz dümdüz sıratı müstakim yolcularıyız. Bunlar yanız değil arkalarında uluslararası işbirlikçileri var" diyen Davutoğlu, "28 Şubat zulmünü biz bitirdik. Benim dedem, babama Kuran okuttuğu için götürülmüştü. 28 Şubat'ta başörtülü kardeşlerimize zulüm edildi. Tek parti zulmünü Demokrat Parti bitirdi. 28 Şubat zulmünü de AK Parti bitirdi. Dev ayaklarının üstüne yükselmeye başladı ya DP'ye kurulan tuzak neyse aynı tuzak bize kuruluyor. Kalkınan Türkiye'yi engellemek için yapıyorlar. Türkiye ekonomideki bütün engelleri aşarken yeniden bu üçlü çete ve paralel çete devreye girdi. CHP, MHP, HDP ve paralelciler. Paralelcilerin en önemli ismi Diyarbakır Belediye Başkanı ile kapalı kapılar ardından konuşuyor" dedi.

“MİTİNG YAPAMIYORLAR, YOKLAR"

Başbakan Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'ye yüklenerek, “Senaryo şu; gerçi hiçbir zaman gerçek olmaz da, bu üçü Türkiye'de hükümet kurmaya kalktı. Herhangi bir huzur kalır mı? Türkiye'yi Irak ve Suriye'ye benzetmek isteyenler var. Her biri bir kesime hitap ediyor. Bu mitingi aynı coşkuyla Bitlis'te, Ağrı'da, Edirne'de yapan 81 ilde miting yapabilen halkla kucaklaşabilen parti hangi parti? CHP'nin adında cumhuriyet var ama orta Anadolu'da yok, doğuda yok, yüzde 2- 3 Ağrı ve Erzurum'da. Nerede var, sadece sahillerde. MHP İç Anadolu'da var. Buralarda milliyetçilik dersi vermeye kalkan Bahçeli, Türkiye'nin yaklaşık üçte birinde neredeyse miting yapamıyor. Bırakın yapmayı gidemiyor. HDP Türkiye'nin doğusunda 6-7 Ekim olaylarında bizi tehdit etmeye kalkıyor, batısında barış söylüyor. Biz bu tehditlere boyun eğer miyiz?" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU PAPAĞAN GİBİ KONUŞUYOR

Kılıçdaroğlu'nun papağan gibi konuştuğunu öne süren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İkide bir de papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. Ziraat Odaları Birliği'nde, Konya ile Hollanda'yı karşılaştırdı. Hollanda'nın yaptığı tarım ihracatı Konya'dan fazla diyor. Orada dersini vermiştim yine tekrar ediyorum. Tarımsal hasıla 22.3 milyar dolardı biz iktidara geldiğimizde şimdi 61 milyar dolar. Hollanda'da toplam üretim 15 milyar dolar. Bir türlü öğrenemedi. 61 milyar dolar mı fazla 15 milyar dolar mı? Matematik bilmiyor. İhracatta da Hollanda 70 milyar dolar ithal ettiği için aldığı tarım ürünlerini satıyor. Birisi eline kağıt vermiş tekrar edip duruyor. Ziraat Odaları Genel Kurulu'nda kendisinin yüzüne söyledim, orada cevap veremedi. Matematik dersi verecek misiniz? Muğla bizim dünyaya açılan kapımız. Önemli bir turizm destinasyonumuz. 14 milyon turist 12 milyar dolar getiriyordu şimdi 34 milyar dolar sadece turizm gelirimiz. Tarımda Avrupa'nın en büyük ülkesiyiz. Tarımda Türkiye'ye Avrupa lideri yapan kim? Tarımda ve turizmde hamle üstüne hamle yaptık. Turizmde dünyanın 6. büyük ülkesiyiz."

“DEMİRTAŞ YARIM AĞIZLA SÖYLEDİ"

Başbakan Davutoğlu, seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifayı düşünmediğini belirterek, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Yarım ağızla dedi ki 'kaybetmemizin sorumlusu benim olduğum anlaşılırsa bırakırım. Nasrettin Hoca hikayesi gibi, şöyle olursa böyle olursa. Bunların hiçbiri seçimi kazanacaklarına inanmıyor. Ah bir kriz çıksa AK Parti bu krizden zayıflasa birtakım tuzaklar kurulsa da biz iktidara gelsek. Ey Muğlalılar siz bu tuzaklara fırsat verir misiniz?"

MÜFLİS TÜCCAR GİBİ GELECEK

Davutoğlu, Muğla mitingini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek bitirdi. Davutoğlu şöyle dedi:

“Kılıçdaroğlu 'Bana dört yıl verin yeter' diyor. Siz dinlediniz biz hiç sizden 4 yıl istedik mi? Biz, emaneti bize verin, hakkını veririz dedik. Biz zamana bağlı değiliz millete bağlıyız. Allah'a bağlıyız. Bu niye 4 yıl istiyor biliyor musunuz? Biz Hazine'yi tam takır almıştık, doldurduk. Alın terinizle vergi verdiniz doldurduk. Bu gelecek müflis tüccar gibi kasayı (eliyle cebine göstererek) boşaltacak. SSK'da olduğu gibi karla aldığını zararla devredecek. Peki 'ben bir başarı hikayesiyim' deyip kaydolduğu sandığı bulamayan bu genel müdüre ülkeyi teslim eder misiniz? Cumhuriyetçilik, oturduğunuz yerden slogan ürütmek değil cumhuriyeti yüceltmektir. 2023'e giderken bizim talebimiz CHP'ye oy vermiş, MHP'ye oy vermiş vatandaşlarımızdan muhasebe yapmaları ricamızdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ancak güvenin, istikrarın, huzurun devamı ile olur. MHP 2002 yılında, verilen emaneti tamamlamayıp 3.5 yılda, bacımın dediği gibi, kaçıp giden Bahçeli'ye emanet verilir mi? Biz hiç sizi yalnız bıraktık mı? Emaneti hiç terk ettik mi? 'Hadi gari yetti gari' diyecek misiniz? Gün AK Parti'nin günüdür diyecek misiniz? Allah dilinize sağlık yüreğinize güç versin."

Aşırı sıcak uyku getirdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi, yaklaşık 30 derece sıcaklık altında izlendi. Sıcakta özellikle çocuklar başta olmak üzere bunalan vatandaşların uyukladığı görüldü. Mitingin ortasından itibaren bazı vatandaşların ayrılması dikkat çekti. Uyarılara rağmen bazı kişilerin Türk bayraklarının üzerine oturması tepki çekti.

EŞİYLE HALKI SELAMLADI

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden ve milletvekili adaylarıyla birlikte saat 15.15'de alana gelen Başbakan Davutoğlu; eşi Sare Davutoğlu ile halkı selamladı.

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde; 'Hadgigari Yettigari Genel Müdürün İşi Bitti Gari', 'Abdülhamit Hanın Beklenen Ruhu', 'Ümmet Sana Emanet Davutoğlu', 'Beşik de Sallarız Dünyayı da Sallarız', 'Lafa Gelince Fena Eserler, İcraata Gelince Pamuk Şekerler', 'SSK'yı Soydun, Başucuna Koydun, Sen Birçok Yalan Uydurdun' ve 'Muğla Lafa Değil İcraata Bakıpduru Gari' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Davutoğlu'nun konuşması sırasında Türk bayrağı açıp sırtını Başbakana dönen bir genç, sivil polislerin uyarısı üzerine alanı terk etti. Süleyman Soylu ile Nihat Zeybekci'nin kısa konuşmalarının ardından yeniden sahneye çıkan Davutoğlu; önce ceketini çıkardı sonra kollarını sıvayarak kendisine verilen yeşil beyaz Muğlaspor atkısı ile konuşmasını yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca konuşan CHP, MHP ve HDP'yi eleştirdi. Davutoğlu yaklaşık bir saat süren konuşmasının sonunda milletvekili adaylarını sahneye davet ederek halkı bir kez daha selamladı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile mitinge katılanlara karanfil dağıttı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi