Görüş Bildir

Başbakan Yıldırım: Hayır diyen katiyen terörist değildir

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Iğdır'da düzenlediği mitingde "Hayır da evet de başımız gözümüz üstünedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim" dedi.

Başbakan Yıldırım: Hayır diyen katiyen terörist değildir

Başbakan Binali Yıldırım, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yaklaşık 7 bin kişinin izlediği mitingde, Türk dünyasının Nevruz bayramını kutladı. Soğuk kış günlerini geride kaldığını, doğudaki Iğdır'dan başlayarak bütün Türkiye'ye artık baharın güzel kokusunun yayılmaya başlandığını anlatan Yıldırım, 16 Nisan güneşinin Iğdır'dan doğacağını belirtti. Iğdır'da ve Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Ne FETÖ'cülerin, ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorlukları birlikte göğüsledik. Bugün de yarın da bir olacağız, beraber olacağız" diye konuştu.

İçerde, dışarda bütün terör örgütlerinin kolkola girdiğini anlatan Başbakan Yıldırım, bunların birlikte Anayasa değişikliğine karşı çıktıklarını ve 'hayır' kampanyası yaptıklarını belirtti. FETÖ ile PKK'nın 'hayır' oyu için çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, Avrupa'nın iki yüzlülük ettiğini ve çifte standart uyguladığını söyledi.

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Iğdır'daki ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimize, tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu, ne yapmaya çalıştıklarını, Türkiye düşmanlarıyla nasıl bir araya geldiğini görün lütfen. Bizim 'hayır' diyene de tabiki saygımız var. 'Hayır da evet de başımız gözümüz üstündedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim. PKK bizi temsil edemez,  FETÖ'nün oyuncağı olmuş bazı hizipler, miliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Miliyetçi, ülkücü kardeşlik için vatanın birliği beraberliği her şeyin önünde gelir. Bunlar Kürt maskesi takanlar, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar. Ama bunlar PKK, FETÖ'ye destek veriyorlar. Bu tezgahı Iğdır devirir mi? 'Evet' diyerek bunların hevesini kursaklarında bırakacak mısın Iğdır? 'Evet' dediğinizde Kandil'in mumu sönecek, 'evet' dediğinizde Pensilvanya'nın ışığı sönecek, 'evet' dediğinizde teröristler korkacak, millet sevinecek."

"TEYYO PEHLİVAN, BUNU GÖRSE PATAKLAR"

16 Nisan'da Türkiye'nin ay -yıldızlı bayrağına, geleceğine oy verileceğine dikkati çeken Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin çok kalitesiz, çirkin bir kampanya yürüttüğünü, yalan- dolandan başka bir şeyi olmadığını belirtti. Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Erzurumlu Teyyo Pehlivan bunu görse pataklar. Artık yalan da ölçüyü kaçırdı. Ortaya attıkları iddiaların yalanların hiçbirisi geçerli değil. CHP Genel Başkanı kasıtlı olarak ardı ardına onlarca yalan ana muhalefet partisine yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayan şeyleri varmış gibi anlatıyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Bunlar yalanı meslek haline getirmiş. Sizlerin gözünün içine baka baka yalanları alt alta sıralıyorlar. Bu her şeyden önce temsil ettiğiniz ana muhalefet partisinin tabanına büyük bir saygısızlıktır. Bu sistemle de rejim değişecek  diyor yalan. Rejim 1923'te kuruldu adı Cumhuriyet'tir. Ey Kılıçdaroğlu büyük Atatürk'ün kurduğu partinin başındasın sen ana muhalefet partisinin başkanısın. Arka arkaya bu kadar yalanı nereye sığdırıyorsun, hiç mahcup olmuyor musun? Yalanları yüzüne çarpsanız bile yalana devam ediyor. Allah CHP'ye gönül veren seçmene sabır versin."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi