Bilal Erdoğan hakkındaki kara para aklama davası düştü

İtalya'da Bilal Erdoğan hakkında açılan kara para aklama soruşturmasında savcılık makamı davayı düşürdü.

Bilal Erdoğan hakkındaki kara para aklama davası düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'da 'kara para aklama' şüphesiyle başlatılan soruşturmada savcılık makamı davayı düşürdü. Bilal Erdoğan'ın Türkiye'den İtalya'ya götürdüğü iddia edilen paraların kaynağının incelenmesinin ardından karar açıklandı. Formalite gereği yargıç tarafından onaylanması beklenen karar, firari iş adamı Murat Hakan Uzan'ın Bolonya mahkemesine şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayı sona erdirdi.

'İlişkileri sıkıntıya sokar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karardan 6 hafta kadar önce İtalyan Rainews24 televizyonuna verdiği mülakatta, soruşturmanın haksız olduğunu ifade etmiş, "Benim oğluma nasıl oluyor da böyle bir yolla, böyle bir güya hukuk, kusura bakmasınlar, İtalyan hukukunun kendini bir defa çek etmesi lazım, böyle bir anlayış olamaz. Bu, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkileri bile sıkıntıya sokar" demişti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Erdoğanın İtalyan mahkemelerine ilişkin eleştirilerine "İtalyan mahkemeleri anayasaya bağlılar, Türk Cumhurbaşkanı'na değil" yanıtını vermişti. İtalya'ya eğitim için giden Bilal Erdoğan, soruşturma halen sürerken güvenliğini gerekçe göstererek ailesiyle birlikte Türkiye’ye geri dönmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz