Binali Yıldırım’dan Selahattin Demirtaş’a çağrı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, HDP'nin gerçek yüzünün ortaya çıktığını ifade ederek HDP'li milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. Yıldırım, "Bunların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Sayın Demirtaş, 'PKK bir terör örgütüdür ve lanetliyorum' desin o zaman alnından öperim" dedi.

Binali Yıldırım’dan Selahattin Demirtaş’a çağrı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Manisa'nın Turgutlu ilçesinde devam ettirdi. Turgutlu ilçe teşkilatı tarafından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Binali Yıldırım, konuşmasında Halkların Demokratik Partisi (HDP)'yi sert bir dille eleştirdi. HDP'nin gerçek yüzünün ortaya çıktığına dikkat çeken Yıldırım, HDP'li milletvekillerini sert bir dile eleştirdi. Yıldırım, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın 'barış' olsun, 'kardeşlik' olsun diye umutlandığını belirterek şöyle konuştu: "Bu nedenle HDP'ye oy verdi; ama 7 Haziran'ın hemen sonrasında eş başkanları çıktı ve 'verdiğiniz emanet oylara sahip çıkacağız' dedi. Sonra sen misin böyle diyen dağdan bir ses, 'ne konuşuyorsun sen emanet falan yok' dedi. Bu yetmedi, bir milletvekili çıktı ve terör örgütü 'sizi tükürüğü ile boğar' dedi. Yetmedi, bir başka milletvekili çıktı, 'sırtımızı PKK'ya dayıyoruz' diyerek meydan okudu. Dağa silah götüren milletvekilleri mi dersin, 'ölen teröristlerin cenazesine gitmeyenlerin canını yakarım' diyen genel başkana ne dersin. İşte ne oldu, bunların gerçek yüzleri ortaya çıktı."

"SAYIN DEMİRTAŞ 'PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' DESİN ALNINDAN ÖPERİM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Yıldırım, şunları söyledi: "Ben açıkça söylüyorum, DEAŞ kanlı bir terör örgütüdür ve lanetliyorum. Sayın Demirtaş'ta 'PKK bir terör örgütüdür lanetliyorum' desin o zaman alnından öperim. 102 kişinin hayatını kaybettiği yerde daha ortada fol yok yumurta yokken 'katil hükümet' diye meydanlarda insanları bağırtmak marifet değil. Bu terör faaliyetleri ilk başladığında da aynı şeyi yaptılar. O zaman Demirtaş altı yaşındaydı, bunları hatırlamaz. Celal Bucak'ın ailesi katledildikten sonra devlet öldürdü dediler, işte o günden bugüne değişen bir şey yok. Halkımız her şeyi görüyor."

MUHALEFET PARTİLERİ DE NASİBİNİ ALDI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, konuşmalarında muhalefet partilerini şöyle eleştirdi: "7 Haziran seçimleri sonrası az bir eksikle tek başımıza iktidar olamadık ve halkımız böyle teveccüh etti. Bizimle beraber bugüne kadar siyaset yapan diğer partiler hiç bir zaman iktidar olmadı, 10 yılını aşkın süre vatandaşımız bize iktidar yetkisi verdi. Diğer siyasi partilerin iktidar olmak gibi kaygıları yok, dört seçime üst üste gireceksiniz oylarınız hep aynı kalacak ve bunu bir başarı öyküsü gibi anlatacaksınız. Maalesef dünyada hiç bir örneği olmayan bir siyasi oluşumu Türkiye yaşıyor. Bugün gelinen noktada muhalefet partilerinin iktidar olmak için dertlerinin olmadığını görüyorum. İktidar olmaktan umudu kesmişler artık tek düşünceleri istikrar sürmesin ve yeter ki AK Parti iktidar olmasın olmuştur. Bu anlayış yurtseverlik değil, bu anlayış milletin geleceğini, gençlerimizin geleceğini düşünmek değildir. İktidar olma gibi bir hedefi olmayan partinin geleceği olmaz."

Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bize karşı müttefik olanlar seçim sonrası yalandan birbirlerine muhalefet oldu. MHP ve HDP yalandan bir yana gitti, CHP zavallı gibi ortada kaldı. CHP bunları toplamaya çalıştı, biri sağa diğeri sola kaçıyor. Eğer blok oluşturduysanız, AK Parti'ye karşı tek başınıza mücadele edemeyeceğiniz bir kampanya yürüttüyseniz neden bir araya gelip hükümeti kurmadınız. Yeniden bir hayal kırıklığı yaşandı."

Yıldırım, 7 Haziran sonrası gerekli mesajı aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımız bize tek başına iktidar şansı vermedi ve bizde milletin kararı başımızın üzerindedir dedik. Cumhurbaşkanımız seçim sonrası siyasi parti liderlerine çağrı yaptı. Liderler egolarını bir kenara bıraksın ve hükümeti kursunlar ifadelerini kullandı. Bize tabanı en yakın parti MHP, iki partinin tabanı birbirine yakın düşüncelere sahip. Ama sayın Bahçeli 'koalisyon yok' dedi, 15 Kasım'da seçim var dedi. Dur daha seçim sonuçlarının yazdığı kağıttaki mürekkep kuramadı ve bütün kapıları kapattı. Gidin iş birliği yaptığınız partilerle koalisyon yapın dediler, biz kiminle iş birliği yaptık. Biz memlekette barış olsun, kan akmasın, şehit gelmesin, masum insanlar ölmesin meclisteki HDP'li vekillerle görüştük. Kimle görüşecektik PKK ile mi görüşecektik. HDP son seçimlerde 6 milyon oy aldı yani bu insanlarda mı PKK'ya oy verdi. Cumhurbaşkanımız ne dedi, 'gerekirse ben bedel öderim ama milletime bedel ödetmem."

Kaynak: Diyarbakır Söz