‘Bölgenin kalkınması için mücadele ediyoruz’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Güneydoğu'da terörle mücadelenin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü, geçmişten farklı olarak da terör nedeniyle kalkınamayan bölgenin kalkınması için de çaba harcadıklarını belirtti.

‘Bölgenin kalkınması için mücadele ediyoruz’

Başbakan Yardımcısı olarak ilk kez memleketi Gümüşhane'nin Şiran ilçesine gelen Işık, coşkuyla karşılandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı karşılama töreninde kalabalık vatandaş topluluğu Işık'ı tebrik etti.

İlçe merkezinde düğüne katılan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Işık, damat İsa Özdemir'i kutladı.

Kafkas halk oyunları ekibi, gösterinin ardından Işık'a Türk Bayrağı hediye etti. Işık, bayrağı öperek teslim aldı.

Işık, ilçe meydanında, 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali ile Şiran Belediye hizmet binasının açılışı, bazı yatırımların da temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her geçen gün büyüdüğünü, son 15 yılda inanılmaz bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Işık, "15 yıl önce IMF'nin 3 kuruşuna muhtaç olan bu ülkede artık IMF'nin adını duymaz olduk. Artık IMF'nin 3 kuruşu gelmezse emeklinin, memurun, işçinin maaşının ödenemediği Türkiye çok çok gerilerde kaldı. Allah'a hamdolsun hayatın her alanında 15 yıldır her geçen gün daha iyiye, daha güzele gidiyoruz." diye konuştu.

Işık, eğitim, sağlık ve ulaşım alanında çok yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, yapılan çalışmaları artık geçmişle kıyaslamanın dahi mümkün olmadığını, Türkiye'nin bunların çok daha iyisine layık olduğunu ifade etti.

AK Parti iktidarından önceki son 30, 40 yılda siyasetin parçalanması, siyaset kurumunun ülkeyi yönetemez hale gelmesinden dolayı ülkenin çok zaman kaybettiğini, çok ağır bedeller ödediğini belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün dünya büyük bir gayretle kalkınırken Türkiye maalesef terör gibi, anarşi gibi, kardeş kavgası gibi asla bu milletin tarihine ve birikimine yakışmayan problemlerle uğraştı. Hala terörle mücadele ediyoruz, hala birtakım sorunlarla sıkıntılarla uğraşıyoruz ama bu, Allah'a hamdolsun Türkiye'nin yönetemediği problemler değil artık. Bugün Güneydoğu'da terörle yoğun bir mücadele yapıyoruz ama dünden farklı olarak terörle mücadele ederken aynı zamanda terörden dolayı kalkınamayan bölgenin kalkınması için de aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörden dolayı okuyamayan, öğretmene kavuşamamış bölge insanının çocuklarının en iyi eğitimi alması için de büyük bir gayret gösteriyoruz."

Gümüşhane'nin de aralarında bulunduğu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'nın yakında başlayacağını aktaran Işık, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak'a kadar 23 ilin, bu programla yepyeni bir atılım daha yapacağını vurguladı.

Işık, "Hedefimiz bu ülkeyi medeniyet değerlerimize layık şekilde tekrar o eski ihtişamlı günlerine döndürmek. Hedefimiz, bu ülkenin insanını dünyanın en mutlu, en müreffeh insanları haline getirmek. Bunun için maddi, manevi her türlü gayreti gösteriyoruz, her türlü çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle sıkı takibiyle inşallah projelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin 8 kilometresi bitirildi

Işık, mevcut Zigana Tüneli'nin inşasına 1970'lerde başlandığını anımsatarak, "Bin 700 metrelik tünel 18, 19 yılda zor bitmişti. Şimdi yeni Zigana Tüneli ile 1,5 saatte Trabzon'a erişeceğiz. Tünel Trabzon'u Gümüşhane'ye, Bayburt'a, Erzurum'a hatta İran'a bağlayan en önemli tünel olacak." dedi.

Yeni tünelin temelinin, Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifiyle 17 Mart'ta atıldığını hatırlatan Işık, şu ana kadar yaklaşık 6 kilometre Gümüşhane tarafından, 2 kilometre de Trabzon tarafından olmak üzere 8 kilometrenin inşasının tamamlandığını, 29 Ekim 2019'da  29 kilometrelik tüneli hizmete sunmayı öngördüklerini söyledi.

Işık, bu tür işleri gördüğünde aklına Bolu Tüneli hikayesinin geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1992'de Bolu Tüneli projelendirildi. 1999'da deprem oldu, 2001'de de kriz olunca dönemin iktidarının bir bakanı 'Biz burayı yapamayız, devletin imkanları buna yetmez, isterseniz burayı patates deposu yapalım.' teklifinde bulundu. Bugün ise 4 yılda 29 kilometrelik tüneli bitirmeyi ve halkımızın hizmetine sunmayı konuşuyoruz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en güzel, en somut örneklerinden biri. Halkımız daha iyisine layık ve biz de daha iyisini yapacağız. Onun için ayağımızdaki bağları çözmek, özellikle Türkiye'nin hızını kesen, süratini azaltan hükümet sistemini değiştirmek için geldik, sizden yetki istedik."

Halkın 16 Nisan'da gereken desteği verdiğini dile getiren Işık, "İnşallah 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine de geçeceğiz. 2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin de başlangıcı olacak. Buna da yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye'nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bugüne kadar Gümüşhanemiz her zaman üzerine düşeni yaptı." diye konuştu.

"Necmettin Yılmaz kardeşimizin ismini yaşatacağız"

Işık, yeni hamle dönemiyle Türkiye'nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olma noktasına geleceğine dikkati çekerek, bunun için gece günüz çalışmayı, millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Bunun, hem halka karşı borçları hem tarihe karşı en önemli sorumlulukları hem de gelecek kuşaklar için görevleri olduğunu dile getiren Işık, bu çalışmaları el birliğiyle sürdüreceklerini bildirdi. Işık, "Yeter ki siz başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere size hizmet eden insanlara güvenmeye ve destek vermeye devam edin." dedi.

Yaklaşık iki hafta önce Tunceli'de terör örgütünün şehit ettiği Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cenaze törenine katıldığını anımsatan Işık, "O babanın metanetini görünce, bu milletin Allah'ın izniyle hamuru, mayası o kadar sağlam ki 'Bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmez' dedik. Gerçekten pek çok sıkıntısına rağmen o vakur duruşu bütün Türkiye'yi derinden etkiledi. İnşallah Necmettin Yılmaz kardeşimizin ismini hem Gümüşhane'de hem de Türkiye'de yaşatacağız." dedi.

Gümüşhane'ye 7 milyar liralık yatırım

Gümüşhane'ye AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımın 7 milyar lirayı geçtiğini belirten Işık, şöyle devam etti:

"Gümüşhane'nin dağlarının neredeyse tamamından tüneller geçiyor. Artık, 'aşılmaz' denilen dağlar, içinden kolaylıkla geçilir hale geldi. İnşallah bu yatırımlarımızı Gümüşhane'ye yapmaya devam edeceğiz. Bu yatırımlarımızı ülkemizin her bir köşesine taşımaya devam edeceğiz. Bu ülkenin ve bu milletin layık olduğu noktaya gelmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Görevimiz ne olursa olsun, konumumuz ne olursa olsun sizden bugüne kadar kopmadık, bundan sonra da kopmayacağız. Sizin aranızda yetişmiş bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki sizler de bizlere olan desteğinizi sürdüreceksiniz ve bu yolculuğu inşallah birlikte yürüteceğiz ve birlikte devam edeceğiz."

Işık, Gümüşhane'ye ve ülkeye hizmet eden herkesi şükranla anarak, "Herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyoruz ve diliyoruz ki çok daha güçlü ve müreffeh bir ülkede çok daha mutlu ve huzurlu yaşayan bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Gümüşhane ve Şiran'a yapılan yatırımlara ilişkin bilgi aktaran Işık, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'a heyecanla yürüttüğü çalışmalar, hayırseverlere de yatırımlar noktasında verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 4 milyon liraya mal olan Şiran Belediye binasının açılışı gerçekleştirildi ve sosyal tesisler, otobüs terminali ve oto galerinin temeli atıldı.

Işık'a, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından kabine değişikliği öncesinde dokunmaya başlanan ve üzerinde "Şiran'ın gururu Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık" yazılı yöreye özgü dokuma kilim hediye edildi.

Törene Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Kemalettin Aydın, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve diğer ilgililer katıldı. Belediye binasını gezen Işık, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz