Görüş Bildir

Buldan: İttifakı önemsiyoruz!

"Kürdistan Seçim İttifakı" blokunu oluşturan 5 Kürt partisi, HDP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İttifakın taleplerine en kası zamanda yanıt vereceğiz” dedi.

Buldan: İttifakı önemsiyoruz!

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), AZADİ İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) tarafından oluşturulan 'Kürdistan Seçim İttifakı' bileşenleri HDP Diyarbakır İl örgütünü ziyaret etti. Heyeti HDP Eş genel Başkanı Pervin Buldan, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Ahmet Türk ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk karşıladı.

"KÜRT HALKININ KAZANIMLARI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR"

Buldan, 24 Haziran seçimlerinin hem Türkiye hem de Kürtler açısından önemli olduğunu söyledi. "Kürt halkının kaderini belirleyecek bir seçimle karşı karşıyayız" diyen Buldan, şöyle konuştu:

"24 Haziran seçimleri başta Kürtlerin ve Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının kaderini değiştirecek bir seçimdir. Dolayısıyla burada bir arada, birlikte olmak, geleceğimizi tartışmak, geleceğimize yön vermek açısından yapacağımız görüşmenin önümüzdeki yüz yılların belirlenmesine vesile olacağı bir toplantı olacağını ifade etmek istiyorum."

“3 AY ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Kürdistani partiler olarak bir tutum belirlemek için yaklaşık 3 ay önce çalışmalara başladıklarını söyledi. Kürdistani ittifak adıyla 2 Mayıs günü üzerinde anlaşmaya vardıkları metni kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Tek, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesi anlamında önemli olan 24 Haziran’da da en geniş ittifakı sağlamaya çalıştık. Bu yöndeki çalışmaları sonuç alana kadar devam ettireceğiz ve Kürtler tarihinde ilk defa geniş bir uzlaşıya varacaklar" dedi.

Basına kapalı devam eden görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapıldı. Kürdistani partilerin girişimini önemsediklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ziyaretten memnuniyet duyduk. Heyetin ilettiği talepler bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri önemsiyoruz. En kısa zamanda cevap vereceğiz. Elimizden gelen çabayı gostereceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi