Buldan; Lale Devri Bitecek

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaptığı konuşmada, "24 Haziran tarihinde AKP'nin lale devri bitecek" dedi.

Buldan; Lale Devri Bitecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şemdinli'de düzenlediği seçim mitinginde halka hitap etti. İlçedeki seçim bürosu önünde kalabalık tarafından karşılanan Buldan, burada yaptığı konuşmada, "Şemdinli halkı her zaman mücadelesine sahip çıktı. Hiç kimsenin önünde boyun eğmedi, diz çokmedi ve biat etmedi. Biz sizlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Buldan, Şemdinli halkının en güzel cevabını 24 Haziran'da sandıkta vereceğini belirterek, "Gelsinler görsünler; Şemdinli halkı yıkılmadı, dimdik ayakta" dedi.

ÇİLLER VE AĞAR ELEŞTİRİSİ

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eski bakanlardan Mehmet Ağar'ın AK Parti'ye desteğini eleştiren Pervin Buldan, şunları söyledi:

"Zihniyet değişmedi, anlayış değişmedi. Bu anlayış, bugün AKP hükümetinin kurmuş olduğu itifakta ortaya çıktı. Buradan cezaevinde olan iki milletvekilimiz sevgili Abdullah Zeydan ve Selma Irmak'a binlerce selam gönderiyoruz. Siz, şimdi daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. Çünkü milletvekili adayımız şu anda cezaevinde. Sevgili Leyla Güven şu an cezaevinde. Ama ben inanıyorum ki Şemdinli halkı, Yüksekova halkı ve Hakkari halkı Leyla Güven'i bağrına basacak, iradesi olarak seçecek."

'AKP'NİN LALE DEVRİ BİTECEK'

AK Parti'nin Türkiye'ye hizmet yapmadığını öne süren Buldan, "HDP'den korkuyorlar. Selahattin Demirtaş'tan korkuyorlar. Siz onların kabusu olmuşsunuz. Selahattin Demirtaş her gece rüyalarına giriyor. Ama, o rüya gerçekleşecek ve o rüyadan sonra Selahattin Demirtaş onların karşısına geçecek. Bundan kimsenin kaygısı olmasın" diye konuştu.

'HDP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK İSTİYORLAR'

HDP'nin baraj altından bırakılmak istendiğini söyleyen Buldan, "Bizi barajın altında bırakmak isteyecekler. Ama biz halkımızın cesaretine güveniyoruz, halkımızın kararlılığına güveniyoruz. Biliyoruz ki sandıklardan asla oy çalınmasına izin vermeyeceksiniz. Bunun için o iki günde de iyi bir örgütlenme ile sandıkları koruma programınızı il ve ilçe örgütleri ile birlikte yapacak, 24 Haziran'da bu meydanda özgürlük halaylarını hep birlikte çekeceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz