Görüş Bildir

Buldan tarih verdi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan adaylarını açıklayacağı tarihi verdi ve 'AK Partiyi bölgede tabela partisi haline getireceğiz' iddiasında bulundu.

Buldan tarih verdi

HABER MERKEZİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Erciş ilçesinde halkla bir araya geldi. Önceki gün Ağrı'daki temaslarının ardından sabah saatlerinde Erciş'e doğru yola çıkan heyet, yol güzergahında bulunan Patnos ilçesinde de partililer ve halk tarafından karşılandı. Burada kısa bir mola veren heyet, halkla sohbet etti.

Buldan ve beraberindekiler ardından Erciş'e doğru yola çıktı. İlçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan HDP'liler, yoğun bir kalabalık eşliğinde parti binası önüne geldi. Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sözlerine halkın gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederek başladı. Buldan, seçim startını burada vermenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.

'KÜRT HALKI ONLARA TARİHİ BİR DERS VERECEK'

24 Haziran seçimlerinde Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye halklarının AK Parti-MHP ittifakına "Artık sizi istemiyoruz" diyeceğini belirten Buldan, "Kürt halkı, değerlerini ve iradesini yok sayanlara tarihi ders verecektir. Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin, hala cezaevinde rehin tutuluyor. Belediye başkanlarınız, siyaset yapan arkadaşlarınızı cezaevinde rehin tutabilirler ancak tüm seçilmişlerimiz 25 Haziran tarihinde yine seçilecek ve sizin yanınızda olacaklardır. Erciş halkı artık korkularını yenmelidir. Erciş halkı ayakta durmalıdır" dedi.

'BÖLGEDEN AKP'YE TEK BİR OY BİLE ÇIKMAMALI'

AK Parti tarafından yapılması için söz verilen Erciş Devlet Hastanesi'nin 10 yıldır her seçim öncesi açılışının yapıldığını söyleyen Buldan, "Hastane nerede?" diye sordu.

Halkın cezaevi yerine hastaneye ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Buldan, "Halkımız Türkiye'de özgürlükleri askıya alan AKP'ye, 24 Haziran'da cevap verecektir. Erciş'te ve bölgede AKP'ye 1 oy bile çıkmamalıdır. Herkes elini vicdanına koymalıdır. 2 gündür Cumhurbaşkanı televizyonda daha fazla demokrasiden bahsediyor ama sözünü ettikleri demokrasiyi 16 yıldır getirmediler. Bunu yapmadıkları gibi bu ülkeyi savaşa sürüklediler. AKP'ye artık bu coğrafyada tek bir oy gitmemelidir. AKP'yi Erciş'te, Van'da hatta Türkiye'de tabela partisi haline getireceğiz" diye ifade etti.                                                                                                    

'CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI 3 MAYIS'TA AÇIKLAYACAĞIZ'

HDP olarak cumhurbaşkanı adaylarını 3 Mayıs'ta açıklayacaklarını dile getiren Buldan, "Birinci turda HDP'nin adayı kazanacak. Biz, siz, HDP ve Erciş kazanacak" diyerek konuşmasını tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından Buldan ve beraberindeki heyet, Van'a doğru hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi