Bütçe görüşmesinde kahkaha gerginliği

Genel Kurul’da vekiller konuşurken Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bürokratların kahkaha atması tepkiye neden oldu.

Bütçe görüşmesinde kahkaha gerginliği

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı bürokratları bir birlerine şaka yaparak kahkaha attı.

Bu duruma CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şöyle tepki gösterdi: “Burada önemli bir görüşme yapılırken bürokratlar kendi aralarında gülüşmekte, birbirlerine vurmakta ve kahkahalar atmaktadır. Bu durum Genel Kurul’un işleyişini bozmaktadır ve bir saygısızlıktır Meclise karşı saygısız bir Cumhurbaşkanlığı yönetiminden bahsedilirken, burada iktidar partisinin veya 1'inci partinin Grup Başkan Vekili konuşuyorken, herkesi rahatsız edecek şekilde, arkadaki saray bürokrasisinin kahkahalarla, birbirlerini iterek, kakarak, gülüşerek oturumu takip etmemelerini kabul edilebilir bulmuyorum. Arkadaşları ya uyaralım… Çıksınlar, görev yapabilecek başka arkadaşlar gelsin buraya” dedi.

OKTAY SAVUNDU

Kendisi de bürokrat olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, “Bürokrat arkadaşlar görevlerini yapıyor. Saygısızlık yapmaları söz konusu değildir” dedi. Oktay, bürokratların not aldığını iddia etti.

 ‘DİNLEMEK ZORUNDALAR’

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise Oktay’ın açıklamaları üzerine “Gülmek işe dâhil değil, espri yapmak da işe dâhil değil; onlar burayı dinlemek zorundalar” şeklinde konuştu.

Tekrar söz alan Özel, ““Siz bizim gözümüzün önünde yaşanan bir hadiseyi inkar ederseniz biz sizin hangi dediğinize inanacağız? Birbirlerine vura vura gülüşüyorlar, şakalaşıyorlar. Bu nasıl görev yapmaktır” diye sordu.

MECLİS BAŞKANI UYARDI

Tepkilerin ardından Meclis Başkanvekili Celal Adan, Meclis İçtüzük hükümlerini ve bürokratların uyması gereken hatırlatarak, Oktay’dan bürokratları uyarmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz