Büyükşehir belediye başkanları Whatsapp grubu kuracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm büyükşehir belediye başkanları Beştepe’de toplantı yaptı. Görüşmenin ardından AK Partili büyükşehir belediye başkanları açıklama yaptı.

Büyükşehir belediye başkanları Whatsapp grubu kuracak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bütün partilerden büyükşehir belediye başkanlarını davet ettiğini için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Toplantında bakanların da yer aldığını aktaran Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız sadece bir kesimi hedef alan mantık içerisinde değil. Sadece sağlıklı uygulamalar yapma anlayışı içerisinde hepimize tavsiyelerde bulundu. Daha sonra belediye başkanlarımız 5’er dakikalık söz almak suretiyle görüşlerini açıkladılar. Bakanlarımız da bu tespitlere yanıt verdi. Toplantının sonuna doğru Merkel’le olan görüşmesinden kaynaklı olarak Sayın başkan yardımcısı Fuat Bey programı devam ettirdi” dedi.

‘ORTAK ÇALIŞMA KARARI ALINDI’

Yerel yönetimlerle ilgili yasa bir komisyon kurulacağını söyleyen Büyükkılıç, şöyle devam etti: “Yerel yönetimlerle ilgili oluşturulacak yasa için bakanlarımız ve belediye başkanlarımızın yapacağı ortak çalışmanın kararı alındı. Ayrıca bir Whatsapp grubu kurulmak suretiyle büyükşehir belediye başkanları hiç kimse birbirini dışlamadan, ötekileştirmeden, dayanışma içerisinde bir grup oluşturup gerektiği zaman görüşmelerini sağlayacak bir görüş belirtildi. Ve hakikaten ılıman bir iklim içerisinde, muhabbet ortamında, milletin özlediği, arzuladığı ve yapılması gereken güzel bir çalışmaydı.”

Komisyonun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında çalışmalarının yürüteceğini dile getiren Büyükkılıç, “6 tane bakan, bir o kadar belediye başkanı, Ankara, İstanbul ve İzmir CHP’li büyükşehir belediye başkanları dostlarımızın da katılacak” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ DA YER ALAMISINI İSTEDİ’

Erdoğan’ın komisyonda ilçe belediye başkanlarının yer almasını istediğini belirten Büyükkılıç, “İlçe belediyelerinden de başkanlarımızın yer alması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız irade belirtti. Sayın Fuat başkanımızda önümüzdeki hafta muhtemelen davet edeceğini ve bu çalışmayı hızlı bir biçimde başlatacaklarını, bu çalışma sonrasında TBMM’de gerekiyorsa yasa tasarısı, gerekiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın çıkaracağı kararnameler, gerekiyorsa bakanlar bağlamında yönetmelikler… Yani burada halkın huzuru için mazeret üretmeyin hizmet üretin mantığı içinde tüm başkanlarımıza fırsat verecek bir yaklaşım sergilendi” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: ÇOK ÖZEL BİR BULUŞMAYDI

Toplantıda belediyelerinin sorunlarının konuşulduğu aktaran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları söyledi:

“Dertler en ince detayına kadar konuşuldu, siyasi partisine bakmadan gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında mesajı net bir şekilde verdi. Özellikle terör konusundaki hassasiyetin altını çizerek ifade etti. Tüm bakanlarımız soruları cevapladılar. Ümit ediyorum ki şehirlerimizin bu buluşmasını şehirlerimize çok ciddi katkıları olacaktır. Benim gibi 15 buçuk yıldır belediye başkanlığı yapan birisi için çok özel bir buluşmaydı.”

“Türkiye buluşmasının Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” Malatya Büyükeşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yüzde 80’e yaklaşan bir nüfus bu 30 büyükşehirde yaşıyor. Güzel bir zemin içerisinde bütün belediye başkanları kendi illeriyle ilgili sorunlarını açık bir şekilde anlattılar. Ve bu anlatılanların ilgili bakanlık nezdinde değerlendirilip, toplantının sonunda hangi belediye başkanı hangi sorunu iletmişse onun cevabı ilgili bakanlık tarafından verildi” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz