Çanakkale CHP'den Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması

CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, Karaman'da çocuklara tecavüzle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik "Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış durumda, konuymuyor" sözleri nedeniyle eleştirilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Çanakkale CHP'den Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması
CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, CHP'li Gençlik Kolları üyeleri ve partililer bugün saat 13.00'de Çanakkale'deki CHP il binası önünde basın açıklaması yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin arkasında durduklarını belirttiler. Parti binası önünde düzenlenen basın açıklaması öncesinde CHP'lilerin AK Parti Kadın Kolları'nın CHP parti binası önüne siyah çelenk bırakacakları bilgisi alması üzerine AK Partililere misilleme yapmak için parti binası girişine 17-25 Aralık soruşturmasında adı geçen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra ABD'de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın fotoğraflarının yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik 'Bir istifadan bir şey olmaz', Gürültüyle bu ayıbı örtemezsiniz', Bakan Güler'den Zarrab'a 'Senin önüne yatarım' yazıları da yapıştırıldı.
ESKİ BAKANLARIN FOTOĞRAFLARININ ÜSTÜNE BASTILAR
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren basın açıklaması sırasında 17-25 Aralık soruşturmasında adı geçen eski bakanlar ve Zarrab'ın fotoğrafının üzerine bastı. Bingöl, "AKP'li kadınlar CHP Genel Merkezi önüne gelerek, Aileden ve Kadından Sorumlu Bakanları için 'Sema Ramazanoğlu yalnız değildir' çığlıkları attılar. Epeyce gürültü çıkardılar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'Çocuklara sahip çıkın. Vakıflara değil, Valisi konuşmuyor. Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerini önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor' dedi. 45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumluların ve yetkililerinin sessiz kaldığı üstelik Aile ve Kadından Sorumlu Bakanın 'Bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez' söylemi karşısında insanların onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, Genel Başkanımız duyarlılık göstermiş 'Ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım' demiş. Hakaret bunun neresinde? Biz çocuklarımızın da, Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız. Kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız" dedi.
Açıklamanın ardından partililer sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA