Görüş Bildir

Çarpıcı anket sonuçları! CHP'den ve HDP'den...

2017 referandumuyla ilgili son anket sonucu GENAR'dan geldi. GENAR'ın yaptığı anket sonuçları AK Parti MKYK'ya da sunuldu.

Çarpıcı anket sonuçları! CHP'den ve HDP'den...

16 Nisan 2017'de yapılacak anayasa referandumuna ilişkin son anket sonucunu GENAR açıkladı. GENAR'ın yaptığı referandum anketine göre yeni anayasa halk oylamasında 'EVET' diyenlerin oranı %55.

GENAR anket şirketine göre, CHP ve HDP'den referandumda 'EVET' oyu kullanacak seçmenler bulunuyor. AK Parti MKYK'sının geçen hafta yapılan toplantısında, Genar Araştırma Şirketi'nin yaptığı son saha analizi detaylı şekilde değerlendirildi.

REFERANDUM DESTEĞİ: 'EVET' YÜZDE 55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bireysel oyunun yüzde 60 olarak çıktığı belirtilen anket sonuçlarında, vatandaşlar arasındaki referandum desteğinin de yüzde 55'e yükseldiği görüldü. Star gazetesinin haberine göre; anket sonuçları MHP tabanının, belirtildiğinin aksine yarıya yakın oranda referanduma destek vereceğini ortaya koydu.

CHP VE HDP TABANI 'EVET' DİYEBİLİR

Anketin sonuçları arasında, Meclis'te “Hayır" oyu verecek CHP ve HDP'nin yönetimlerinin aksine her iki parti tabanının da “Evet"e meyilli oldukları iddia ediliyor

Ankete katılanlardan, AK Parti seçmeninin yüzde 96'sı, MHP seçmeninin yüzde 46'sı referandumda “Evet" diyeceğini belirtirken, CHP seçmeninin yüzde 10'u, HDP seçmeninin de yüzde 4.5'i “Evet" diyeceğini ifade etmesi dikkat çekti.

AKDENİZ ARAŞTIRMA'NIN ANKETİ

Akdeniz Anket Araştırma (AAA) Enstitüsü'nün, Akdeniz Bölgesi'ndeki 8 ilde düzenlendiği referandum araştırmasında 'Evet' yüzde 55.2 çıktı. Akdeniz Anket Araştırma ekibi tarafından 1-15 Şubat tarihleri arasında 15 gün süren çalışmada, 24 bin 600 kişiyle telefon, online ve yüz yüze anket yapılarak, “Referandum'da kullanacağız oy nedir?" sorusu soruldu.

Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya, Burdun ve Isparta'da yapılan anket çalışmasına göre, "Evet" yüzde 55.2, "Hayır" yüzde 39.4 ve kararsız sayısı yüzde 5.4 çıktı.

Başkanlık sistemine tam destek veren Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de ise evet yüzde 62.8, hayır yüzde 28.8, kararsız ise yüzde 8.4 çıktı.

Ankete katılanların, yüzde 72.8'inin erkek, yüzde 27.2'sinin kadın katılımcı, eğitim durumunun ise yüzde 28.2'i ilkokul, yüzde 15.2'si ortaokul, yüzde 38.7'si lise ve yüzde 17.9'unun üniversite mezunu olduğu belirtildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi