Görüş Bildir

Çavuşoğlu: Afrin rejime teslim edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a cevap veren Çavuşoğlu, Afrin'in Suriye hükümetine teslim edilemeyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu: Afrin rejime teslim edilemez

TSK'nin ÖSO güçleri ile Afrin kent merkezine girmesinin ardından Rusya, Türkiye'nin Afrin'deki askeri varlığını çekmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Son olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Türkiye, Afrin'in kontrolünü Suriye hükümetine geri vermeli" demişti. "Lavrov'un yaklaşımının yanlış olduğunu" belirten Erdoğan "Zamanı geldiğinde Afrin'i Afrinlilere teslim ederiz. Teslim etme zamanını da Lavrov değil, biz belirleriz" derken konuya ilişkin bir açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Türkiye'nin Afrin'i Suriye hükümetine bırakmasını isteyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a yönelik olarak, "Bunu neden söylediğine bakmak lazım" dedi. Çavuşoğlu, Afrin'in Suriye hükümetine teslim edilemeyeceğini söyledi.

'ÇAVUŞOĞLU SURİYE TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK'

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 20 Ocak'tan beri Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin'le ilgili olarak Lavrov'un "Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" ifadelerini değerlendirdi.

'Bizim Suriye'nin toprağında gözümüz yok" değerlendirmesinde bulunan Çavuşoğlu, "Suriye istikrara kavuştuğu zaman, sınır bütünlüğü konusunda bir endişesi olmaması gerekiyor. Buranın rejime teslim edilmesi olmaz. Rejim bir gün YPG ile çatışıyor, bir gün iyi geçiniyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi