Görüş Bildir

CHP Hatay yönetiminde şok

CHP Hatay il yönetimi ile Antakya, Samandağ ve İskenderun ilçe yönetimlerinin görevden alındığı bildirildi.

CHP Hatay yönetiminde şok

CHP Hatay il yönetimi ile Antakya, Samandağ ve İskenderun ilçe yönetimlerinin görevden alındığı bildirildi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MYK'nın aldığı karar doğrultusunda, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Antakya Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu ve Samandağ İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile yönetimlerinin görevden alındığını belirtti.

Mullaoğlu'nun yerine eski il başkanlarından Ertuğrul Gün, Antakya Merkez İlçe Başkanlığına İbrahim Yaman, Samandağ İlçe Başkanlığına Muti Saitoğlluları, İskenderun İlçe Başkanlığına ise Corc Basus'un atandığını vurgulayan Eryılmaz, eski yönetimlerin belirlemiş olduğu delegelerin iptali için de il ve ilçe seçim kurullarına yazı gönderildiğini ifade etti.

Eryılmaz, ''MYK'nın aldığı kararın birilerini ötekileştirmek ya da dışlamak anlamı taşımadığını, görevden alınmaların, MYK'nın kararına ve tüzüğe aykırı hareket edilmesinden kaynaklandığını'' söyledi.

Parti menfaatleri göz önüne alınarak kararın verildiğini anlatan Eryılmaz, yaklaşık bir ay sonra yapılacak kongre öncesinde yeni delegelerin belirlenerek seçimlere gidileceğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi