Görüş Bildir

CHP'li eski vekilden Kılıçdaroğlu'na cevap: Başarısız oldunuz

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin oylarının yüzde 25'den 22'ye düşmesine rağmen partisinin başarılı olduğunu söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Eski Milletvekili Onur Öymen, "İktidarın yarısı kadar oy alan bir partiyi başarılı saymam" diyerek Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

CHP'li eski vekilden Kılıçdaroğlu'na cevap: Başarısız oldunuz

Seçim sonrası CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler artarak devam ediyor. Muharrem İnce ile kurultay konusunda anlaşmaya vardığı tahmin edilen Kılıçdaroğlu'na bir tepki de CHP'li eski vekil Onur Öymen'den geldi. Öymen, "Kurultaya gidilmesi ve başarısızlığın nedenlerinin tartışılması gerekiyor" dedi.

CHP'deki son ortamı değerlendiren Öymen şunları söyledi:

"CHP’de şuanda seçim sonuçlarının tartışıldığı bir ortam var. Bunların tartışılmasını çok sağlıklı olarak değerlendiriyorum. Yanlış olan bu konuları hiç tartışmamak olurdu ama tartışılıyor. Çözümler aranıyor. Niçin böyle oldu, bunlar düşünülüyor. Parti olarak niçin seçim sonuçlarını tamamen izleyemedik? Niçin başında farklı izlenimler aldık? Niçin kendi kaynaklarımızdan değil de, sonunda resmi kaynaklardan değerlendirme yapmak zorunda kaldık? Sistem çöktü mü çökmedi mi? Bazı arkadaşlar çöktü diyor. Bir kere işin teknik tarafları tartışıldı.

AMAÇ HAYIR BLOĞUNU BİR ARADA TUTMAKTI

İkincisi işin özü bence yeterince tartışılmıyor. Neydi bizim hedefimiz? Referandumda bize göre bir takım usulsüzlükler oldu. Buna rağmen yaklaşık %49 hayır oyu çıktı. Ama bu hayır bloğunu bir arada tutalım dedik. Değil mi?"

"BEN OLSAM CHP'Yİ BAŞARILI SAYMAZDIM"

Seçimlerden alınan sonuçları değerlendiren Öymen'e göre iktidar partisinin yarısı kadar oy almak bir başarı değil...

"Bu seçimlerde bu hayır oyunun üzerinde yeni seçmenler var. Onlardan da yararlanarak %50’den fazla oy alalım. Bunu yapabildik mi? Başarı hayır bloğunu bir arada tutmak ve anayasadaki o köklü değişimi engelleyecek sonuç almaktı. Bunu yapabildik mi? Bunu yapamadıktan sonra yüzde şu karda oy aldık, yüzde bu kadar oy aldık tartışması bence anlamını yitiriyor. Yüzde şu kadar oy almak marifet değil. Aldığımız oydan daha fazla oy alsaydık. Diyelim ki %22 değil de %27, %30 oy alsaydık kendimizi başarılı mı sayacaktık? Rejim değişikliğini engelleyecek bir çoğunluk sağlayamadıktan sonra, cumhurbaşkanlığı seçimini engelleyecek bir sonuç almadıktan sonra kendimizi başarılı sayamayız. Ben şahsen saymazdım."

"NEDEN BAŞARISIZ OLDUK" SORUSU SORULMALI

Partinin kurultaya gitmesi gerektiğini savunan Öymen, kurultayda başarısızlığın nedenleri tartışılmalı kanaatinde.

"Niye başarılı olamadık? Bunu tartışmak lazım... Partinin kurultay toplaması bence çok önemlidir. En yakın zamanda bu kurultay partide bir değişikliğe yol açarsa onun da bir faydası olur. Çünkü partileri başarıya götüren değişimdir. Bütün demokratik ülkelerde mevcudu aynen muhafaza ederek daha başarılı sonuç alan partiler dünyada azdır. Kurultay bir değişime yol açarsa ne ala."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi