Görüş Bildir

CHP'li Günaydın Marmaris'ten iktidara yüklendi

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde katıldığı panelde hükümeti eleştirdi. Dindar nesillerin yanı sıra kindar nesiller de yetiştirildiğini öne süren Günaydın, bazı medya kuruluşlarının AK Parti'nin siyasi organı gibi çalıştığını söyledi. Günaydın ayrıca muhalefetin sadece meclisten yapılmayacağını vurguladı.

CHP'li Günaydın Marmaris'ten iktidara yüklendi
Birleşik Haziran Hareketi Marmaris Platformu tarafından Cumhuriyet Caddesi'ndeki Tepe Restoran'da 'Yoksulluk, Yolsuzluk, Hırsızlık, Gericilik, Sadakat ve Biat Kültürü Bu Ülkenin Kaderi ve Geleceği olamaz" adlı forum düzenlendi. CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın yanı sıra Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Halil Gökovalı, CHP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay, platform üyeleri ve sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 200 kişi toplantıya katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı, CHP'li Günaydın yaptı.
KİNDAR NESİL DE YETİŞTİRİLMEKTE
AK Partiyi eleştiren Günaydın, "Bugünkü faşizm AKP'dir. Daha öncede çeşitli faşizm vardı. Hiç şüphe yok ki AKP def edildikten sonra da faşizm temsilcileri bu topraklarda olacak. Mesele tek AKP karşıtlığı değildir. AKP'nin öncelerinden bir farkı var. Bu topraklarda 12 yıldır tek parti devletini temsil edecek şekilde kendini geliştirdi. Dinin kutsal değerlerini istismar eden, dini kullanan ve niteliğine uygun dinci faşizm. Alt tarafı din- imam, üst tarafı han ve hamam düzenidir. AKP, Türkiye Cumhuriyeti'nde 20 milyon yurttaşın oyunu alıyor. Bu iktidar tutunmak ister ve bunu bazı kanalları kullanarak yapar. Bunlar kendilerinden olmayanları düşman gören zihniyetlerdir. Bu faşizmin önüne geçmek için herkesin bir, diri ve umutlu olması gerekmektedir" dedi.
ŞU AN O HAVUZ MEDYASI OLDU RANT MEDYASI
Ülkede iki tip medyanın olduğunu söyleyen Günaydın, "Türkiye Cumhuriyeti'nde muhalif yürekli sol basın vardı ama şimdi çok düştü. Ülkemizde iki medya vardır. Tümü ile AKP'leştirilmiş. Buna örnek sürekli televizyonlarda yer alan Abdülkadir Selvi'lerin temsil ettiği gazeteci kimliği ile konuşan ama parti sözcülüğü yapan tırnak içinde gazeteciler. Bunlar, İstanbul'un en lüks semt ve boğaza nasır yerlerinde otururlar. Bu refah kalemlerini satmalarıyla oluşmuştur. Bir de havuç-sopa medya vardır. AKP sözünden çıkamaz. Havuç anlamı kamulardan ihale almalarıdır. Sopa ise vergi ile cezalandırılma ve polis ile arama yapılmadır. Böyle bir medyayı AKP oluşturdu. Şu an o havuz medyası oldu rant medyası" dedi.
Yarım saat süren konuşma sonrası 15 dakika dinlenme molası verildi. Ara sonrası ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, konuşma yaptı. Taş, Birleşik Haziran Hareketi Platformu'nun kurulma nedeni, amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi