CHP'li Ömer Süha Aldan hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir radyo programındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

CHP'li Ömer Süha Aldan hakkında soruşturma başlatıldı

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir  radyo programındaki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca,  soruşturma başlatıldı.  Başsavcılığının konuya ilişkin açıklamasında, Aldan'ın dün katıldığı  bir radyo programında  sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldığı  belirtildi.  Aldan, konuk olduğu bir radyo programında, hafta sonu yayımlanan 696  sayılı KHK'nin 121. maddesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

İŞTE O SÖZLER

Bir radyo yayınına katılan CHP'li vekil Aldan, darbeye direnenleri o geceki eylemleri nedeniyle ceza almasının önüne geçen düzenlemeyi "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır" sözleriyle eleştirmişti.

SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ

CHP'li Aldan'ıhn bu sözlerine  sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Aldan'ı özür dilemeye davet eden sosyal medya kullanıcıları, skandal sözlerinden dolayı hesap sorulması gerektiğini de ifade etti.

Aldan'a AK Parti'den de sert tepki geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  "Edep, ahlak, iz'an dışı ve seviyesiz açıklamaları nedeniyle CHP Milletvekili Aldan'ı şiddetle kınıyor; 15 Temmuz şehitlerinin maneviyatından, şehit yakınlarından, gazilerden ve 15 Temmuz'da destansı bir mücadele ve zafere imza atan Türk milletinden özür dilemeye davet ediyorum" demişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın 'darbecilere direnen sivillere' ilişkin KHK maddesini eleştirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, "15 Temmuz'un ruhuna ve kutsiyetine yaptıkları saldırılar yetmedi, şimdi de o gecenin kahramanlarına en ağır şekilde hakaret ediyorlar. Bu üslup, bu söylem alçakça. Bu millet sizi affetmeyecek. Kininizde, nefretinizde boğulun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz