CHP'li Özel: Yemin töreninde ayağa kalkmayacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mecliste düzenlenecek olan yemin törenine katılacaklarını belirterek, "Burası yasama meclisidir ve bugüne kadar yürütmenin başı karşısında hiç ayağa kalkmadık, kalkmamak gerekiyor. Artık tarafsız bir Cumhurbaşkanı yok" dedi.

CHP'li Özel: Yemin töreninde ayağa kalkmayacağız

CHP, 27'nci Yasama Dönemi'nin ilk grup toplantısını basına kapalı olarak gerçekleştirdi. Grup başkanvekillerinin belirlendiği toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, mevcut grup başkanvekillerinin yeniden grup başkanvekilliğine seçildiğini belirterek, "Grup başkanvekilliği seçiminde kullanılan 136 oyun 131'ini alan Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç ilk turda seçildiler. Zaten 3 adayın olduğu bir yarıştı. Meclis başkanvekilliğinde Levent Gök adaydı. Kendisi kullanılan oylardan 119'unu alarak ilk turda seçildi ve Meclis başkanvekili adayımız olarak belirlendi. Birlik ve beraberlik halinde grup başkanvekillerimiz ve Meclis başkanvekilimizi belirlemiş olduk" dedi.

'MUHALEFETE MUHALEFET ETMEYİZ'

Özgür Özel, Ümit Özdağ'ın 'CHP' ile ittifak İYİ Parti'ye oy kaybettirdi' açıklaması ile ilgili yöneltilen soruyu, "Bu açıklamasını çok zamanlı bulmadık. Bu geride kalmış bir meseledir. YSK'nın ilan ettiği kesin sonuçlara göre İYİ Parti mevcut barajın altında görünüyor. Yani CHP ile ittifak olmasaydı, Mecliste yer almamış olacaktı. Bu konuda elbette farklı değerlendirmeler olabilir. Muhalefete muhalefet etme geleneğimiz yok. Muhalefet partilerinin birbirleriyle uğraşmasını anlamlı bulmayız. Ayrıca aynı ittifakta yer aldığımız bir partiyi de eleştirmeyi ve farklı değerlendirmeler yapmayı sağlıklı bulmayız" şeklinde yanıtladı.

'YAKIŞIKLI BİR DURUM DEĞİL'

Milletvekili Özel, dünkü yemin töreninde HDP'li bazı vekillerin genel kurula İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra gelmesiyle ilgili soru üzerine de "Ben fark etmedim ama kasten böyle bir şey yapıldıysa yakışıklı bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz