CHP'li Toptaş, 1 oy farkla listeye girip adaylıktan istifa etti

CHP'nin ön seçiminde Afyonkarahisar'da 6'ncı çıkıp liste dışı kalan mevcut milletvekili Ahmet Toptaş, kesin sonuçlar açıklanınca 1 oy farkla 5'inci sıraya yükseldi. Listeye girmesine rağmen adaylıktan istifa eden Ahmet Toptaş, "Partimizin Emirdağ'dan daha çok oy alabilmesi için Bekir Kasap'ın listede yer almasının doğru olacağını düşündüm" dedi.

CHP'li Toptaş, 1 oy farkla listeye girip adaylıktan istifa etti
CHP'nin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla 29 Mart'ta gerçekleştirdiği önseçimin ardından Afyonkarahisar'da liste değişikliği yaşandı. Önseçim sonucunda listenin ilk sırasında Burcu Kayıkçı yer alırken, onu sırasıyla Mehmet Ecer, Tuğrul Akkuş, Yalçın Görgöz ve Bekir Kasap izledi. TBMM'ye 5 milletvekili gönderen kentte mevcut CHP milletvekili Ahmet Toptaş sıralamada 6'ncı oldu. Sonuçlar kesinleştiğinde ise 5 ve 6'ncı sırada değişiklik yaşandı. İl Seçim Kurulu'ndan alınan kesin sonuçlara göre 6'ncı sıradaki Ahmet Toptaş 1 oy farkla 5'inci sıraya yükseldi. Bekir Kasap ise bu sonuçlara göre sıralama dışı kaldı. Listeye giren Ahmet Toptaş, İl Seçim Kurulu'na dilekçeyle başvurarak, adaylıktan istifa etti. Böylece Bekir Kasap tekrar 5'inci sıraya yükseldi.

'SONUÇLAR TELEFONLA ALINDI'

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, seçim günü sandıklardan çıkan sonuçların telefonla alınarak sıralamanın açıklandığını söyledi. İl Başkanı Ercan, "Islak imzalı sonuçların ve İl Seçim Kurulu'ndan gelen kesin sonuçların il başkanlığına ulaşmasından sonra milletvekili listesinin 5'inci sırasında değişiklik oldu. Telefonla alınan sonuçlarda 6'ncı sırada olan mevcut milletvekilimiz Ahmet Toptaş'ın 1489 oy aldığı belirlendi. 1488 oyla 5'inci sırada olan Bekir Kasap'ın yerini Ahmet Toptaş almış oldu. Ancak 1 oy farkla 5'inci sıraya yükselen Toptaş istifa ettiğini belirterek, İl Seçim Kurulu'na dilekçeyle başvurdu. Partimiz yaşanan bu olaylardan sonra 5'inci sıra milletvekili adayı olarak Bekir Kasap'ı almıştır" dedi.

'OY ORANINI YÜKSELTMEK İÇİN YAPTIK'

Ahmet Toptaş ise siyaseti kişisel çıkarları için yapmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Partimizin Emirdağ bölgesinde daha çok oy alabilmesi için Bekir Kasap'ın listede yer almasının doğru olacağını düşündüm. Bekir Kasap genç, bilgili ve iyi bir Cumhuriyet Halk Partili. Partimizin çıkarları her zaman kişisel çıkarlarımın önünde olmuştur. Biz siyaseti kişisel menfaatler için değil, partimizin çıkarlarını düşünerek, partimizin oy oranını yükseltmek için yaptık. Bundan sonra da bu düşünceyle yapmaya devam edeceğim. Listede olmamam seçim çalışmalarına katılmayacağım anlamına getirilmesin. Daha önce nasıl çalıştıysam aynı düşünce ve şevkle partimin seçim çalışmalarına destek vereceğim."
Konudan yeni haberdar olduğunu aktaran Bekir Kasap, henüz konuşmak istemediğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz