Görüş Bildir

'Çözüm sürecinde Müslümanlar da olmalı'

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneğini (DİGİAD) ziyaret etti. Görüşmede çözüm sürecinde Müslümanların da olması gerektiğine dikkat çekildi.

'Çözüm sürecinde Müslümanlar da olmalı'
Beraberindeki heyetle DİGİAD Şube Başkanı Alaaddin Korkutata'yı makamında ziyaret eden Tanrıkulu, çözüm sürecinde Müslümanları temsil eden birilerinin olması gerektiğini savundu.

"İslam düşmanlarının her konuda birleşebildiklerini" iddia eden Tanrıkulu, "Müslümanlar neden birleşemiyoruz. Vahdete vurgu yapan İslam dini olmasına rağmen neden Vahdetten uzak olanlar hep Müslümanlar oluyor? Eğer İslam düşmanlarının İslam topraklarında yaptıkları oyunlara Müslümanlar olarak hep birlikte el ele verip tepkimizi ortaya koyarsak, İslam düşmanları bu kadar cüretkar davranamayacaklar" dedi.

GEÇMİŞTEKİ HUKUKSUZLUKLAR Geçmiş yıllarda yaşanan hukuksuzluklara da değinen Tanrıkulu, “90’lı yıllarda PKK ve JİTEM tarafından işlenen katliamların birçoğu İslami kesimlere mal edilerek İslam ve Müslümanlar kötü gösterilmeye çalışıldı. Yapılan katliamlar basında İslami kesimler yapmış gibi gösterilerek halkın İslam’a olan teveccühünü kırmak istediler. Şu anda dahi parti sürecinde bize yönelik 150’ye yakın saldırı yapılmış, partiden önce yani dernek çalışmaları döneminde de yine 150’ye yakın, toplamda 300’e yakın saldırı yapıldı.” diye konuştu.

DİGİAD Şube Başkanı Korkutata ise, "Çıkan olaylarda Diyarbakır halkı olarak ekonomi yönünden de çok zarar gördük. Yapılan yatırım ve ticaret azaldı. Batıdaki arkadaşlarımız olayların üstünden zaman geçmesine rağmen Diyarbakır'a gelmekten çekiniyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi