Çukurlarını yok edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dağdaki, sokaktaki terörü Meclis'e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma! Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz." dedi.

Çukurlarını yok edeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş’un 99. kurtuluş yıldönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, terör eylemleri ve milletvekili dokunulmazlıklarına değindi.

"SIRTIMIZI SİZE DAYADIK"

"Bu millet insan canının kıymetini bilmeyenlerin, hunharca cinayet işleyenlerin ve siyaset yapıyoruz diyerek teröre destek olanların yaptıklarını asla unutmayacak." diyen Davutoğlu, "Terör destekçisi malum siyasi partinin övünerek sırtını dayadığı teröristlere hiçbir yerde fırsat vermeyeceğiz. Gördünüz değil mi, sizlerden oy isterken özgürlük, eşitlik dediler. Ama sonra sırtlarını teröristlere verdiler. Biz sırtımızı size dayadık. Bırakın onlar teröristlere dayasın." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu malum parti vekilleri teröristlere arabalarında silah taşıdılar. Malum terör destekçisi bu kişiler 1 Kasım öncesi bizi imtihan edercesine dokunulmazlıklar gündeme gelince dilekçe verip kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmalarını istediler. Amaçları şov yapmaktı. Şov yaptılar, 'dokunulmazlıklarımızı kaldırın' dediler. Şimdi biz dedik ki, 'hodri meydan, tüm dokunulmazlıklar kalksın', dokunulacak. Eğer onlar 'tüm dokunulmazlıklar kalksın' diyorsa biz de 'kalksın, gelin bu meydana' dedik. Birden paçaları tutuştu."

"TERÖRÜ MECLİS'E TAŞIMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Şimdi de dağdaki, sokaktaki terörü Meclis'e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma! Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz. Barikatlarınızı yıkacağız, çukurlarınızı kapatacağız, sokakları açacağız, mayınları temizleyeceğiz." diyen Davutoğlu, şunları ifade etti: "Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'na bu malum parti dışarıdan paralı provokatörler soktular. Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını... Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar. Dışarıda oluşturdukları terörü Meclis'e sokmak istediler. Biz açtığınız o çukurları kapattık. Sizin o şiddeti Meclis'e getirmenize izin verir miyiz?"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "O kiralık vandallar, milli iradenin tecelligâhı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Görüntüleri gördünüz. O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz."

"BU NİFAK DEAŞ ROKETLERİ KADAR TEHLİKELİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu kadar mesnetsiz ve yalan konuşan bir siyasetçi olmadığını ileri sürerek, en son Suriyelilerle Kilisliler arasına nifak sokmaya çalıştığını kaydederek, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu, 'Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor, Kilisliler onlarla nasıl rekabet etsin' diye Kilislileri kışkırtıyor. Suriyelilerin vergi vermediği iddiasının hiçbir temeli yok. Türkiye vatandaşı olan iş yeri sahipleri nasıl vergi ödüyorsa Suriyeliler de aynı şekilde vergi ödüyor. Peki, Kılıçdaroğlu bile bile bu yalanları neden söylüyor? Bizim vatandaşlarımızla Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak. Emin olun bu nifak, oraya düşen DEAŞ roketleri kadar tehlikelidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz