Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Kılıçdaroğlu hastaneye getirilmeli

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, konferans için geldiği Elazığ'da yaptığı konuşmada, "Biz Kılıçdaroğlu'nun ıslah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki aklı başında insanlar Kılıçdaroğlu'nu alsınlar, tam teşekküllü bir hastaneye getirsinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Kılıçdaroğlu hastaneye getirilmeli
Elazığ'da Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Elazığ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yeni Anaya ve Başkanlık Sistemi' konferansına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Vali Murat Zorluoğlu, milletvekili Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eski milletvekili Sermin Balık, il başkanı Ramazan Gürgöze, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun zamandan beri Anayasa'nın yenilenmesini istediğini belirterek şunları söyledi:

YENİ BİR ANAYASA
"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın uzun zamandan beri söylediği husus, anayasanın yenilenmesi hususudur. Yeni bir anayasa yapılması hususudur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki çalışmalarını sürdürmektedir. Tabi bunun için siyasetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin adım atması gerekiyor. Bunu isteyen arzu eden parti Ak Parti'dir. Onun da milletvekili sayısı 317. Mutlaka diğer partilerden destek olması, aranması gerekiyor. Partili cumhurbaşkanlığı meselesi bunun önünde bir engel değildir ve yahut da partili Cumhurbaşkanlığını telaffuz eden arkadaşlarımız, yeni anayasa talebinden vazgeçmiş değillerdir. Bir ara formül olarak düşünülebilir ama Türkiye 2023 hedefine yürüyecekse, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, 2071 hedefine yürüyecekse, fert başına düşen milli gelirimiz 9500-10000 dolardan 15200 dolara çıkacaksa, ihracatımız 100'üncü yılda 500 milyar dolara çıkacaksa bu ülkenin anayasasının yenilenmesine ihtiyaç vardır. Zaten milletin de isteği arzusu yüzde 90 budur. Bunun önünde hiçbir siyasi partinin veya siyasetçinin durması mümkün değildir. Bugün önünde durur duvar örmeye çalışır ama milletin yeni anayasa talebi kabarır gelişir ve bunun önünde duran siyasileri sandığa gömer" dedi. 
“KILIÇDAROĞLU HASTANEYE GETİRİLMELİ"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi ile ilgili "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine de tepki gösteren Malkoç şöyle devam etti:
“Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları talihsiz bir açıklamadır. Bir siyasetçinin söylememesi gereken şeydir. Hele ana muhalefet partisi liderinin hiç telaffuz etmemesi gereken bir konudur. Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet partisidir. 10 binlerce üyesi vardır. Milyonlarca oy almıştır, taraftarı vardır. Böyle bir kitlenin başında bulunan bir genel başkanın dilinden ağzından kan çıkmamalıdır, dilinden kan damlamamalıdır. Bu yanlış bir şeydir. Siyasetçinin sermayesi sözüdür. O sözü ne kadar güzel söylerse milletin ufkunu açar, milletin gönlünde yer eder. Ama siyasetçinin dilinden kan damlarsa, siyasetçinin ağzından kan çıkarsa önce kendine zarar verir sonra partisine zarar verir, sonra milletine, Türkiye'nin menfaatlerine zarar verir. Biz Kılıçdaroğlu'nun ıslah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz. Ben daha önce de ifade etmiştim tekrar söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde aklı başında insanlar vardır. Lütfen bu insanlar, sağduyulu insanlar Kılıçdaroğlu'nu alsınlar, tam teşekküllü bir hastaneye getirsinler. İyi psikiyatri kliniği olan bir hastaneye getirsinler. Aksi takdirde hem partisine, hem kendisine ve ülkesine zarar veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu niye bunları yapıyor bunu da milletimizin ferasetine bırakıyorum."
Konuşmasının ardından salona geçen Malkoç'a bir partilinin elini öperek zarf uzatması salonda gülüşmelere neden oldu. Malkoç daha sonra katılımcılara Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni anlatı. 400 kişilik salonda çoğu yerin boş kalması ise dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi