Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete ihanet edenleri affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da partisinin 6’ıncı İl Kongresi’ne katıldı. Kongrenin yapıldığı 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’na ‘Afrin Fatihi Recep Tayyip Erdoğan’ pankartı asıldı, partili bazı gençler asker kamuflajı giyerek salona geldi. Partililerin tezahüratları ve alkışları eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gösterilen güvene mazhar olmak için gece gündüz demeden çalışacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete ihanet edenleri affetmeyiz

15 yıldır kendileri ile yarıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi başarı çıtamızı temel alarak mücadele yürüttük. Anamuhalefetin yüzde 25’lerin üzerine çıkamaması, orada çakılı kalmasına bakarak asla rehavete kapılmadık, böyle bir yanlışın içerisine girmedik. Görevi devralırken ‘Bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım’ dedim. Şimdi Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik. Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından ve acizliğinden güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık. Ana muhalefetin başındaki zat gibi her seferinde, ‘Yüzde 40 oy almazsam istifa ederim’ dedi. Seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu? Hala oturuyor orada. Sen söyledin, biz söylemedik. Biz hep daha yükseğe çıkmak, daha ileriye gitmek için çabaladık. Bırakın oylarımızda düşüş olmasını, aynı oranları elde etmeyi bile eksiklik, noksanlık olarak değerlendirdik. Bizim nazarımızda oy oranımız yüzde 50 olsa bile, yerinde saymak asla başarı değildir” dedi.

‘AK PARTİ KENDİ ELDE ETTİĞİ SONUÇLARLA YARIŞIYOR’

Millete inandıklarını, milletin de kendilerine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, elde ettikleri her başarının bir sonraki mücadelelerinin başarı noktası olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Biz bu yola böyle çıktık. Ak Parti tarihindeki tüm seçimlere bu perspektiften baktı. Ak Parti başkalarıyla değil, kendi elde ettiği sonuçlarla yarışmıştır. Bu bizim hızımızı artırmıştı. 2019 seçimlerine de bu anlayışla hazırlanıyoruz. Bu konuda da kararlıyız. Ülke ve millet düşmanlarına esaslı bir Osmanlı tokadı indirecek zafere koşmak istiyoruz. Atalarımız ne demiş, ‘Erken kalkan yol alır.’ Birileri bizim 2019 seçimlerinin startını şimdiden vermiş olmamızı, kuruntularına, vesveselerine, aslı astarı olmayan spekülasyonlarına alet ediyor. Kimi çevreler bizim dinamizmimiz üzerinde kendilerince senaryolar geliştiriyor. Oysa biz parti olarak her an seçime hazır olan, her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi hareketiz. Bu alışılmış bir parti değil, bir dava. İşte bunun farklılığı var. Milleti sadece seçim dönemlerinde hatırlayanlar, elbette bizim hizmet aşkımızı anlayamaz. Giresun’un yolunu yalnızca seçimden seçime bulanlar, bizim son 1 yıl içerisinde Giresun’a üçüncü kez gelmemizin sırrına akıl erdiremez. Dün Samsun’daydım. Samsun’a 1 yıl içerisinde beşinci kez gidişim oldu. Niye, durmak yok yola devam. Gerek yatırımlarla, gerek parti çalışmalarıyla bu işi sürdüreceğiz.  Rabbim yan gelip yatana değil, çalışana veriyor. Biz de çok çalışacağız”

‘RAKİPLERİMİZİN BECERİKSİZLİKLERİNE BAKIP GEVŞEMEYECEĞİZ’

Siyasetin sevda ve muhabbet işi, kendini milletine adama, vakfetme işi olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz AK parti teşkilatı olarak büyüdükçe kibri artan değil, büyüdükçe tevazusu artan, toprağa daha da yaklaşan bir partiyiz. Teşkilatıma bunu özellikle söylüyorum. Biz Mevlana’nın diliyle, tevazuda toprak gibi olacağız. Asla gurur, kibir bizde olmayacak. Gurur, kibir rabbime aittir. Biz oyları yükselince böbürlenen değil, sorumluluğu artan bir teşkilatız. Bunu da böyle bileceğiz. Biz hesaba çekilmeden nefsini hesaba çekin ilahi emrine rab olmuş, muhasebeyi, murakabeyi rehber edinmiş bir hareketiz. Omuzlarındaki mesuliyetin ağırlığını, üzerinde taşıdığı emaneti her hücresinde hisseden bir partiyiz. Nasıl olsa 16 Nisan günü Giresun’da yüzde 62 aldık, Türkiye genelinde yüzde 52 aldık diyip kesinlikle rehavete katılmayacağız. Rakiplerimizin becerisizliklerine bakıp gevşemeyeceğiz. 2019’da Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ile yaptığımız cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranlarıyla tanıştıracağız. Onun için MHP’li kardeşlerimizle el ele, omuz omuza vererek dayanışma içerisinde inşallah 2019 seçimlerinde sandıkları patlatıp, ümmetin, milletin beraberliğini zirveye taşıyacağız. Türk siyasi tarihinde çığır açmış, ilklere rekorlarla imza atmış bir hareket olarak 2019’a da damgamızı vuracağız. 2019 seçimlerinde elde edeceğimiz başarılarla, tarihin akışını değiştirerek Türkiye’de siyasetin rotasını yeniden belirleyeceğiz. İki ilçe dışında Giresun’un bütün ilçeleri Ak Partili. Şimdi hedef inşallah 2019 Mart’ında tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını kazanmak. Bugüne kadar hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik. Bundan sonra da sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka yerde asla. Giresun’dan, Karadeniz’in o coşkun dalgaları gibi setleri yıkmasını bekliyoruz.”

‘EL AÇAN DEĞİL VEREN EL OLDUK’

Söylediklerinin birilerine hamaset gibi gelebileceğini ifade eden Erdoğan, “Ak Parti’nin kodlarını bilmeyenler için bu ifadelerim hayal gibi görülebilir. Bundan 15 yıl önce bizim hedef olarak gördüğümüz seviyelerin birileri hayalini bile kuramıyordu. ‘Türkiye’yi 3.5 kat büyüteceğiz, milli gelirimizi üç kat arttıracağız, ihracatımızı 5 kat yükselteceğiz, IMF'ye olan borcumuzu sıfırlayacağız. Merkez bankamızın kasasını dolduracağız’ dediğimizde, birileri bizimle istihza ediyordu. IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. Göreve geldiğimizde 2013’te sıfırladık. Sıfırladıktan sonra IMF bizden 5 milyar Euro borç istedi. Arkadaşlar bana sordular ‘Verelim mi?’, ‘Verin’ dedim. Baktılar Türkler ciddi, IMF almaktan vazgeçti. Bütün mesele bu. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Göreve geldik. Merkez bankamızın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 120 milyar dolar. Artık el açan değil, veren el olduk” ifadelerini kullandı.

‘BAY KEMAL BUNLARDAN HABERİN VARMI?’

Son 15 yılda ülkenin en büyük imkanının Ak Parti gibi bir iktidar tarafından yönetilmesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Maalesef en büyük talihsizliği CHP gibi bir anamuhalefet partisine sahip olmasıdır. Biz bunca hizmeti hayata geçirirken aynı zamanda dünyanın en çapsız ana muhalefet partisiyle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. Biz Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmanın kavgasını veriyoruz, anamuhalefet ise sanal gündemlerle milletimizi oylamaya çalışıyor. CHP uzun süre Gazi Mustafa Kemal'in fotoğrafını kimin yere indirdiğini sorguladı. Haftalarca uğraştılar. 40 yıllık dedektiflere taş çıkaracak çalışmalar yaptılar. Sonuçta fotoğrafı kimin indirdiğini bulmayı başardılar. Ardından Atatürk'ün askeri mi, yoldaşı mı olduklarının kavgasını verdiler. Merhum Gazi Mustafa Kemal'in partisini Pensilvanya'nın maskotuna çevirdikleri halde günlerce bu meseleyi konuştular. Sandalyelerin havada uçuştuğu, yumrukların konuştuğu edebe, ahlaka sığmayan üslupla yürütülen bir süreç yaşandı. Atatürk'ün resmini kaldırıp, kendi resmini de yapıştırıp oraya koymuştur. Bitmedi, bütün devlet dairelerinden Atatürk'ün posterini kaldırıp oraya İsmet İnönü’nün posterini yerleştirdi. Posta pulları var ya, onun üzerinde de Atatürk'ün resmi vardı. Onları da kaldırıp oraya da ne yaptı? İnönü kendi resmini koydu. Bay Kemal bunlardan haberin var mı? Gençler sizler de bunu bazı onların ininde veya izinde yürüyenlere anlatın. Bunlar önemli.”

CHP’YE AFRİN ELEŞTİRİSİ

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bölücü örgütün Suriye kolu sadece Afrin'den ülkemize 700'ün üzerinde saldırı veya taciz düzenlediği günlerde dahi bunlar, PYD'ye terör örgütü demek için elimizde yeterli delil yok tezini savunuyorlardı. CHP, sınır ötesi operasyonlarımızı başladığımızda bu defa ordumuzun Suriye'deki terör bataklıklarının kurutulmasının önüne geçmek için seferber oldular. Baktılar bunlar bir işe yaramıyor. Bu sefer Afrin operasyonunu başka türlü sabote etmenin çabasına düştüler. Özgür Suriye Ordusu'ndaki kardeşlerimize saldırarak onları tahkir ederek bu kahramanlara olmadık iftiralar atarak Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarısını gölgelemek istediler. YPG, PYD terör örgütüne gösterdikleri hüsnü niyetin binde birini dahi Mehmetçiklerimiz ile omuz omuza çarpışan OSÖ'ya göstermediler. Bunlar hayatlarını ortaya koydular Mehmetçiğimiz ile beraber. Özgür Suriye Ordusu bu mücadeleyi sürdürürken bunlar PYD'ye, YPG'ye vermiş oldukları desteği Özgür Suriye Ordusu'na vermediler. O beğenmedikleri Özgür Suriye Ordusu mensupları, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı operasyonunda ise şu ana kadar 302 şehit verdi. 7 yıldır bir milyon masumu hunharca katleden eli kanlı bir diktatöre duydukları sempatinin, yani Esed'i kastediyorum, ona duydukları sempatinin onda birini o zalimin bombaları altında can veren Suriyeli kardeşlerimize göstermediler. Rejimin bekasını düşündükleri kadar Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenliğini düşünmediler.”

‘ANA MUHALEFETİN ÇAPSIZLIKLARI KARŞISINDA UTANIYORUM’

Nasır tutmuş kalplerin bir gün olsun Suriyeli mazlumlar için hüzünlenmediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lal olmuş dilleri bir gün olsun hunharca katledilen çocuklar için tepki vermedi. Doğu Guta'dan bu sabah oradan bir hanımefendinin mektubunu aldım ve bu hanımefendi ne diyor biliyor musunuz? Ne olur diyor sayın cumhurbaşkanım Afrin'de attığınız adımları Doğu Guta'da da atın. Artık diyor bizim dayanma gücümüz kalmadı. 250 bin kişilik Doğu Guta'da şu anda 20 bin kişi kaldı. Herkes Doğu Guta'yı terk ediyor, boşaltıyor. Bizim de akıbetimiz ne olacak belli değil. Ama bu bay Kemal gibilerin çark etmekte üstüne kimse yok. Merhametsizlikte de bunlar zirveyi kimseye kaptırmadılar. Bir gece öncesine kadar Afrin'e girmeyelim diyenlerin ertesi gün özür dilemek yerine, arka arkaya mesaj yayınlamalarının takdirini ise ben milletime bırakıyorum. Giresunlu kardeşlerimin tabiriyle bunlar yumurtadan yün kırpmaya çalışan fırsatçılar. Bu fırsatçı ana muhalefetin hedeflerimize ulaşmada bize katkı sağlaması mümkün değil. Ancak ne oldu Afrin düştü, bu sefer kalktılar Genelkurmay'a silahlı kuvvetlere tebrik göndermeye. Ya sizin zerre kadar ufkunuz olsa, bu yanlışın içine düşmezsiniz. İnanın bu ülkenin bir evladı olarak, iktidar partisinin genel başkanı olarak, aynı zamanda bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunların çapsızlıkları karşısında utanıyorum. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak hali hazırdaki genel başkanın elinde bu partinin düştüğü durumdan ben rahatsız oluyorum. Çünkü güçlü anamuhalefet, güçlü iktidar demektir. Ama bunlar bununun farkında değil. Artık krediyi tamamen tükettiler. 2019 seçimlerinde bu müflis siyasi anlayışlarından sandığa gömüleceklerine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3747 olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a adının yazılı olduğu Giresunspor forması ile Türk bayrağı tablosu hediye edildi.   

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi