Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’a yüklendi! “Tercihinizi yapın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AB Konsey Başkanı Tusk ile görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısıyla HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Tercihinizi yapın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş’a yüklendi! “Tercihinizi yapın”

Erdoğan, HDP'li mlilletvekillerinin PKK'ya silah temin ettiklerini de söyledi: "Milletvekilleri PKK’ya silah da dahil her türlü malzemeyi taşıyabilmektedir. Tabutların içerisinde silah taşıyanlar var. Bu partinin mensupları, PKK saldırılarını, güvenlik güçlerimizin kayıplarını adeta sevinçle karşılarken devletin buna karşı yürüttüğü operasyonlara şiddetle karşı çıkmaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parti binalarına yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum" dedi.

Mülteci sorunu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlar karşısında Avrupa ülkelerinin meseleye kendi konforlarını bozmama düşüncesiyle yaklaşmaları asla ahlaki bir tavır değildir. Bu tavır, Avrupa'nın üzerine kurulduğu tüm temel değerlere sırtını çevirmesi anlamına gelmektedir. Almanya başta olmak üzere mülteci sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayabilecek ülkelerin son günlerde yaklaşımlarını değiştirme işareti vermelerinden memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Mynet

Kaynak: Diyarbakır Söz