Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan partilileri uyardı ve yeni kabineyi anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millete yanlış yapan hiç kimsenin de arkadaşlar AK Parti’de yeri olamaz. Çünkü partimiz milletin kendi partisidir. Hiçbir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur. Hiç kimsenin kendisini partisinin ve davasının önüne geçirmesi mümkün değildir" dedi.

 AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Ehliyet ve liyakatiı öne çıkarmak sureti ile yeni döneme giriş yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısında konuşuyor: 24 Haziran seçimlere katılma %86,24 gibi yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsımızı bu göreve layık gören her bir kardeşimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Milletveki seçimlerinde ise toplam yüzde 42,6'lık bir oran elde ettik. MHP ile kurduğumuz cumhur ittifakı ile yüzde 54'e yakın bir oran ile seçimden açık ara birinci çıktı. Cumhur ittifakı olarak 344 milletvekili ile seçimleri tamamladık. 24 Haziran seçimleri boyunca canla başla çalışan teşkilatlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.

KARDEŞLERİM BU SEÇİMLER YENİ SİSTEME GEÇİŞİN DE BİR MİLADIDIR

Kardeşlerim bu seçimler yeni sisteme geçişin de bir miladıdır. 2007 yılında AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için adalet ve hakkaniyet ayaklar altına alınmıştır. Ülkemizde daha önce olmayan kurallar 11.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza çıktı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer tezgahlar ile karşımıza çıktılar. Her seferinde milletimizle birlik olup oyunları bozduk. Onlar Türkiye'yi teslim almaya çalıştıkça Türkiye daha emin adımlarla geleceğe yürüdü.

AK Parti'den kabine ile ilgili bir açıklama daha!

"BUGÜN CHP SAYESİNDE BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN BELİRLEDİĞİ İSİMLER..."

CHP bölücü örgütün uzantısı partiyi barajın üstüne çıkarmak için seçmeninin bir kısmını oraya yönlendirdi. Bugün CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler mecliste yer alacaklar. CHP'li her bir vatandaşımızı bu utanç verici olay için partisinin yöneticilerinden hesap sormasını bekliyoruz. Biz bu açıklamaları CHP'nin içişlerine karışmak için değil sorumluluğumuzun gereği olarak bu ikazı yapıyoruz.

PAZARTESİ GÜNÜ YENİ KABİNEYİ AÇIKLAYACAĞIZ

Bu seçimlerle yeni bir sisteme geçiyoruz. Pek çok ülkenin tarihinde bu tarz değişimler çok sancılı şekilde ve yüksek maliyetle paylaşılmıştı. Pazartesi günü bir numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bakanlıkları kuracağız ve yeni kabineyi açıklayacağız. Bu sistemin oturması elbette zaman alacaktır. Uygulamadaki eksiklikleri tespit ettikçe sistemi güçlendireceğiz. Cumhur ittifakını mecliste devam ettireceğiz.

CUMHUR İTTİFAKINI MECLİSTE DEVAM ETTİRECEĞİZ

MHP'nin aynı anlayışta olmasından memnuniyet duyuyorum. Bu birlikteliğe sahip çıkacağız. Cumhur ittifakını mecliste devam ettireceğiz.. Biz sadece birinci çıkmakla yetinecek ve bunu başarı sayacak bir siyasi parti değiliz. Biz Türkiye'yi 16 yıldır kesintisiz reformlarla yönettik ve önümüzdeki süreçte devam etmek zorundayız. Yeni dönemde meclise çok önemli görevler düşüyor. Önümüzde mahalli seçimler var. Yanlışları ve hatalarımızı düzeltip mart yerel seçimlerine gitmek zorundayız.

"MİLLETE YANLIŞ YAPAN KİMSENİN AK PARTİ'DE YERİ OLAMAZ"

"Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz. Milletimize mesajımızı orada vereceğiz. 24 Haziran'ı doğru analiz edemezsek, gereğini yapamazsak geçmişimizle çelişmiş oluruz. Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz.  AK Parti kazanınca Afrika'dan Balkanlara eller semaya kalkıyor, sevinç gözyaşları yanaklardan süzülüyor."

"BANA GELEN RAPORLARA BAKINCA BAZI ELEŞTİRİLER VAR Kİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ"

"Bana gelen raporlara bakınca bazı eleştiriler var ki çok çok önemli. Vatandaşlar özellikle şunu arıyor. Tevazu arıyor. Benim dükkanıma gelip bir çay içmedikten sonra ben belediye başkanını ne yapayım diyor. Değerli arkadaşlar bizi yükselten tevazumuz olmuştur. Biz tevazumuzu kaybettiysek, puan kaybına da açık net kaybımız olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde puan kaybettiysek bunu kendimize soracağız. Çok iyi hizmetler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir. Önemli olan gönüllere girmektir. Gönüllere girmiyorsak, vatandaşa tepeden gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir kenara koyar. Bu erken bir mesaj olmuştur. 24 Haziran'ın fotoğrafını iyi çekmemiz lazım. Mart 2019 için adaylarımızı buna göre seçmemiz lazım."

"MKYK’MIZDAN MYK’MIZA VARINCAYA KADAR BİR DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ"

Şimdi kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. MKYK’mızdan MYK’mıza varıncaya kadar bir değişim dönüşüm az da olsa yapacağız. Ama sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Nedir o? Mart. Yerel seçimlerin startını vereceğiz. Bu startı verirken de kaşına gözüne değil. Hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız.

 “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ” BAŞLATIYORUM

Yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemez. Böylece yerel yönetimlerden 2019’da çok daha başarılı çıkalım. Ben teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. Ve 2019 Mart’ına kadar bu belediyeciliğin adını ben doğrusu “gönül belediyeciliği seferberliği” olarak koyuyorum. Aynı şey teşkilatlarımız için geçerli. “Ben iktidar partisinin il başkanıyım, ilçe başkanıyım” Yok. Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz.

"PARTİLİ OLMAYAN BAKANLARLA KABİNE OLUŞTURUYORUZ"

Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek; kadrolaşma yaptınız. Bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkanı yakalayacak. Burada aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bunları öne çıkaracak şekilde yeni bir döneme girmiş olacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz