Cumhuriyet kutlamalarında bir ilk

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla AKM'de resmi geçit töreni düzenlendi. Geçit törenine ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'de katıldı.

Cumhuriyet kutlamalarında bir ilk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilklere sahne oldu. Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'de katıldı.

Hipodrom'daki tören saat 11.15'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tören alanına gelmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte resmi geçit töreninde halkı selamladı.

Törenlerde bir ilk yaşandı, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ilk kez protokolde yerini aldı. Protokolde Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'de yerlerini aldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler öğrencilerin şiirlerini okuması ve çocukların halk oyunu gösterisiyle devam etti.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU KATILMADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmadı.

Törenlerde Cumhurbaşkanı Gül'ün kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Türk Yıldızları ve F-16 uçakları gösterisini protokolün bulunduğu yerin hemen üzerinden değil daha uzak bir yerden gerçekleştirdi. Törende en çok alkışı Türk Yıldızlarının gösterisi aldı. Törene bazı bakanlar da eşleriyle katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz