Darbe Komisyonu Büyükanıt'ı da dinleyecek

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyon Sözcüsü AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, 27 Nisan e-muhtırasının altında imzası bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı dinleyeceklerini söyledi.

Darbe Komisyonu Büyükanıt'ı da dinleyecek

Seçim bölgesi Çankırı’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, 27 Nisan e-muhtırasının altında imzası bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a meclis tatilinin sona ermesinin ardından davetiye çıkaracaklarını belirtti. Şahin, "28 Şubatla ilgili tanıkları mutlaka dinleyeceğiz. Akabinde de 27 Nisan e- muhtırasının muhatabı ve en büyük şahitlerinden birisi olan Yaşar Büyükanıt Paşayı komisyonumuzun almış olduğu karar çerçevesinde Ekim ayının başlarında veya ortalarına doğru dinleyeceğiz" dedi.

TUTUKLU PAŞALARI DA DİNLEYECEKLER

Sadece Yaşar Büyükanıt değil, o süreçle ilgili gündemi yaşayan ve edinilen bilgiler ışığı altında yeni çıkacak isimlerin bir kısmını da davetiye göndermek suretiyle dinlemeyi düşündüklerini kaydeden Şahin, "28 Şubat süreciyle ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle o dönemin komutanların büyük bir kısmı Sincan’da tutuklu bulunuyor. 27 Nisan’ın, o günün şartları itibarı ile nasıl algılandığını, nasıl yaşandığını birebir cezaevine gidip kendilerine soracağız" diye konuştu.

’YAPTIĞIMIZ ARAŞTIRMALAR BAZILARINI RAHATSIZ EDEBİLİR’

Komisyonun yaptığı işin meşakkatli bir iş olduğuna değinen Şahin, şunları söyledi:

"Bir kısım insanları huzursuz edebilir. Ama genel anlamda herkes bu ülkede demokrasiye bağlı. Olayın muhatapları, darbenin aktif subjeleri de, darbeden mağdur olanların tamamı da, bu süreç içerisinde hadiselerden son derece rahatsız. O günün paşaları da ’bu ülkede bir daha darbe olmasına karşıyız’ diyor. Milletvekilleri de ülkemizde en ufak şekilde darbe veya muhtıra sözcüğünü dahi duymak istemiyor. Dolayısıyla yaptığımız işin zorluğu ortada."

Malatya İslami Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın o dönem kapatılan vakıflar arasında yer aldığına da değinen Şahin, o dönemi yaşayan, mağdur olan, tanık olan herkese ulaşıp dinlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz