Görüş Bildir

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Biz ayrılmadık bizi o ayırdı

Gelecek Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Ahmet Davutoğlu, “vefa” ve “cefa” eleştirisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “3,5 yılda ayrı ayrı 5 tane rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yine sesimiz çıkmazdı. Biz ayrılmadık o bizi ayırdı” yanıtı verdi.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Biz ayrılmadık bizi o ayırdı

AKP'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurucular Kurulu toplantısında Genel Başkanlığa seçildi.

Bilkent Otel’de düzenlenen toplantı sonrasında açıklama yapan Davutoğlu, “Genel başkanlık ağır bir yüktür. Hedefi de kurumsallaşmayı sağladıktan sonra bu emaneti alıp daha iyi daha ehil nesillere tevhi etmektir. Biz de bu görevi üstlendik. Müslüman, Hıristiyan, Sünni, Alevi, Kafkas kökenli olmak üzere hepimiz bir aradayız. Bizim temel hedefimiz kurumsallaşmayı en iyi şekilde yapmak. Halkımızın beklediği iletişim yöntemini ve politikaları ortaya koymak. Allah utandırmasın” diye konuştu.

ERDOĞAN’A CEVAP

Hem kendisine hem de arkadaşlarına yönelik suçlamalara cevap hakkı doğduğunu ifade eden Davutoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Her gün kapıma insanlar gelip ‘size oy vermiştik neden bıraktınız, ülke neden bu halde’ diye sorduklarında benim sözüm olmadı. Eğer bu kötü gidişatla ilgili yaptığım manifesto sonrasında oturup konuşma imkânı olsaydı yine susabilirdik. 3,5 yılda ayrı ayrı 5 tane rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yine sesimiz çıkmazdı. Biz ayrılmadık o bizi ayırdı. Milletimiz bunu görmeli. Biz ihraç talebiyle sevk edildik. Tarihte ilk defa. Bunu yapanlar vefadan bahsedebilirler mi? Bir akademisyene amfileri kapatanlar cefadan bahsedebilir mi? En önemlisi en yakın arkadaşım dediği arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapılmasından sonra hâlâ vefadan bahsedilmesi mümkün mü? Ben hayatta hiçbir zaman hayatta verdiğim sözden geri dönmedim."

 ‘ELİMDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERDİM’

Davutoğlu, Anayasa değişikliğinin yapılmaması için elinden gelen çabayı gösterdiğini ileri sürerek, “Bunların belgeleri var, gerekirse bunları da açıklarım. Milletimizin kararı en doğru karardır. Milletin ortak kararına saygı duyarım. Bunu demiş olmak anayasa kararına hak vermek anlamına gelmez. Sözü ağzımdan çıkarken yüreğimden gelmesine bakarım” dedi.

 ‘HERKESLE DEMOKRATİK İTTİFAK YAPARIZ’

Açıklaması ardından soruları yanıtlayan Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “milletvekili veririz” açıklamalarına ilişkin, “Sayın Akşener bir zaruret halinden bahsetmiş. O bir geçmişteki bir uygulamaya atıfta bulunuyor. Ben siyasette doğal seyir içinde olmayan hiçbir şeye başvurmadım. İhtiyaç da olmayacağını düşünüyorum. Milletimiz bize ne takdir ederse başımızın üzerinde yeri var. Biz herhangi bir şekilde zorlukla karşılaşırsak herkesle demokratik ittifak yaparız her kesimle. Siyaset köprü atma yeri değildir. Köprüleri kurma mercileridir. Ak Parti’nin doğru gördüğümüz her hareketi destekleriz. Ak Parti bizi ihraç ederek köprü attı biz köprü kuracağız” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partilerine ilişkin yaptığı sert açıklamalara karşın da Davutoğlu, “Allah ona sağlık sıhhat versin, dış ajanlıkla suçlaması hoş olmuyor. Dış ajanların oyuncağı dili, Soğuk Savaş döneminde kalmış bir tabir, Allah sağlık versin” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi