Görüş Bildir

Davutoğlu: Cumhurbaşkanımızla aramızda problem yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında problem olduğuna ilişkin olarak Hükümet ve Cumhurbaşkanı arasında bir problem olmadığını söyledi.

Davutoğlu: Cumhurbaşkanımızla aramızda problem yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya ilişkin olarak da Başbakan Davutoğlu, parti kurallarını ihlal etmeye çalışan kimseye tolerans gösterilmeyeceğini belirtti.

Konya’da konuşan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aralarında bir anlaşmazlık olduğuna dair söylentileri kesin bir dille yalanladı. “Görüş farkı her zaman olabilir” diyen Davutoğlu, çözüm sürecinin nihayete ermesinin kesinlikle silahsızlanmaya bağlı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aralarındaki dostluğun uzun bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Son 7 ayda Cumhurbaşkanımızla herhangi bir sorunumuz yok” dedi ve eğer herhangi bir yanlış anlaşılma varsa da bunların düzelebileceğini söyleyerek hem Ak Parti’nin hem de Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’nin istikrarı yolunda duyarsız olmadığının da altını çizdi.

Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki tartışmayı uygunsuz bulduğunu da ifade eden Başbakan Davıtoğlu, Ak Parti’nin köklü bir parti olduğunu ve parti tarafından belirtilen sınırlar aşılmadığı sürece herkesin görüşünü ifade edebileceğini söyledi.

Partinin disiplin konusunda kimseye imtiyaz tanımadığını söyleyen Başbakan, bunun için de gerekirse MYK’nın toplanabileceğini sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımıcı Bülent Arınç’ın söylemlerinin hükümetin görüşleri olmadığını onun şahsi düşünceleri olabileceğini söyleyen Davutoğlu, basında çıktığı gibi bunun hükümet içinde çatlak anlamına gelmediğini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi