Görüş Bildir

Davutoğlu: O dağlar temizlenecek

16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısı sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, özel komando birliklerinin şehit cenazelerine ulaştığını ve naaşların tahliye edildiğini söyledi; "O dağlar o PKK'lılardan temizlenecek" dedi.

Davutoğlu: O dağlar temizlenecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu PKK saldırısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Genelkurmay Başkanı Hulûsi Akar ile Çankaya'daki görüşmesi sonrası konuşan Başbakan, Dağlıca-Kamışlı ve Yüksekova hattında sürdürülen operasyonların dün itibarıyla Dağlıca bölgesinde yoğunlaştırıldığını söyledi.

'Şehitlere ulaşıldı'

Başbakan Davutoğlu, "Özel komando birlikleriyle takviye edilen güvenlik güçlerinmiz, şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmıştır" açıklamasını yaptı.

6 Eylül akşamı saldırı haberini aldıktan sonra Konya'daki programını yarıda keserek Ankara'ya gelen Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı ve Başbakan Yardımcıları ile güvenlik zirvesi yaptıklarını hatırlattı.

"Bizim askerimiz milletimizin bağrından çıkar" diyen Başbakan Davutoğlu, "Bu ülkenin çocukları vatan toprağını sonuna kadar koruyacaktır" diye konuştu.

'O dağlar temizlenecek'

Türkiye'nin tarihî sınamalardan biriyle karşı karşıya olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Teröre karşı hep beraber mücadele ederken kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "O dağlar o PKK'lılardan temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, şehirleri PKK'ya terk edilmeyecek. Başlatılan mücadelenin sonuna kadar götürüleceği konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır" diye konuştu.

'Küçük hesapları bırakın'

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerine de seslendi: "Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara bırakınız" dedi. 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis'teki tüm partiler bir araya gelmiş olsalardı birlik ve beraberlik için güçlü bir mesaj verilebileceğini söyleyen Başbakan, çatışmalardan faydalanmak isteyen siyasi partiler olduğunu söyledi.

"AK Parti'nin 1 Kasım'a giderken savaş başlattığı gibi kara propaganda yürüten unsurlar var" diyen Başbakan, tüm partilerin 7 Haziran'dan sonraki açıklamalarına bakılması gerektiğini söyledi.

Başbakan, "1 Kasım'da modern, çağdaş bir ülkede seçim nasıl oluyorsa o şartlarda seçimin olması için kararlıyız" dedi.

'Yolları temizliyorlardı'

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'da şehit düşen 16 askerin bölge halkının huzur içinde seyahat edebilmesi için yollardaki mayınları temizlediğini söyledi. Davutoğlu, "Dün ve bugün açıkça gördüğümüz kara propagandayla Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenlere karşı güvencemiz sizin yüreklerinizdir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi