Davutoğlu'ndan Hakan Fidan'a destek

Davutoğlu'ndan Hakan Fidan'a destek

Davutoğlu'ndan Hakan Fidan'a destek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KCK savcısının MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırmasını değerlendirdi.

Davutoğlu, Hakan Fidan ve ekibinin doğru çalışmalar yaptığını ve Oslo'da PKK ile yapılan görüşmenin siyasi iktidarın talimatı üzerine yapıldığına dikkat çekti.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN O AÇIKLAMASI:

“Hukuki sureçte netleşmemiş tablo var, değerlendirme yapmak istemem. Her kurumun, vazifenin özelliklerinden kaynaklarından uslübu yöntemi vardır. Siyasi talimatlarla yapılmış gizli görüşmelerdir. MİT, istihbarat aldığı siyasi talimatlar doğrultusunda görev yürütürken üslubu vardır. İstihbarat teşkilatları en geniş davranış biçimlerini belirleyerek görev yaparlar. Sayın Müsteşarımız Hakan Fidan ve ekibi, etkin bir şekilde görev yapan bir ekiptir. Fidan ve ekibinin çalışmaları süreçten bağımsız olarak değerlendirilmelidir. Fidan ve ekibi doğru çalışmalar yapmıştır. İstihbarat teşkilatları, devletin ve halkın güvenliği için bütün yöntemleri kullanırlar.

Suriye’yle 9 ay ikili temaslar sürdürdük. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a verilen sözler bize de verildi, iki ay sabredin dendi. Sözler hep karşılıksız kaldı. Sözlerin hiçbirisi tutulmadı. İkili temaslar olmayınca bölgesel girişim başlattık. Türkiye ve Arap Ligi biraraya geldi. Yaklaşık 5 ay da Arap Ligi’yle birlikte uğraştık. Arap Ligi BM’ye taşıdı. Tasarıya Rusya ve Çin veto uyguladı. Veto anlaşılmaz bir tutum olmuştur. Suriye’de tıkanma var diye seyirci kalmayız. Suriye'yi kendi kaderine terk etmeyiz. Türkiye ve kaygı duyan ülkeler buna bir çözüm bulmak durumundayız. Başbakan Erdoğan Medvedev'le görüşecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz