Görüş Bildir

Demirtaş: AKP'nin dayattığı sistemde de demokrasi yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin TBMM'ye getirme hazırlığı yaptığı 'Partili Cumhurbaşkanı Yasa Teklifini' desteklemeyeceklerini açıkladı.

Demirtaş: AKP'nin dayattığı sistemde de demokrasi yok

Demirtaş, "Başkanlık, parlamenter sistem, yarı başkanlık, partili Cumhurbaşkanlığı bunların hepsi modeldir. Bunların hepsi de ancak demokrasiyle buluştuğunda anlamlı olur. Bizim parlamenter sistemimizde de, bugün AKP'nin dayattığı başkanlık sisteminde de demokrasi yok. Türkiye'nin temel eksikliği demokratikleşmedir" dedi.

"PKK'NIN YAPTIĞI ŞİDDET EYLEMLERİNİ HEP ELEŞTİRDİK"

Bölgedeki çatışmalı süreç ve PKK'nın bombalı saldırılarına da değinen Eş Genel Başkan  Demirtaş, PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini de hep eleştirdiklerini ve her zaman durması için çağrı yaptıklarını söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti: "Hükümetin savaş politikasını de en sert biçimde eleştiren biziz. Fakat burada şu konu karıştırılıyor. Barış ve barış politikasını hayata geçirmek zorunda olan seçilmiş hükümettir. Hükümet yanlış politika uyguladığı için bu çatışmalar yeniden başladı. Savaşı durdurabilmek çok kolay, yeter ki siyaset insiyatif alabilsin."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Çözüm sürecine' dönülmesi ve ABD'nin arabulucu olması yönünde yapılan çağrıları değerlendirirken, Washington'un bunu yapabilecek durumda olamayacağını ancak, ABD Hükümeti'nin, bir arabulucunun süreci kolaylaştırabileceğini gördüğüne inandığını söyledi.

Demirtaş, ufukta bir erken seçim görülüp görülmediği ile ilgili soruya ise, "Görünüyor, ihtimaldir. Bu anayasa değişikliği, MHP'nin kongresi, bütün bunlar bir erken seçim olasılığını güçlendirebilir" yanıtını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi