Görüş Bildir

Demirtaş: "Hepimizi kaygılandıracak kadar tansiyon artmış durumda"

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Washington’da yeni açılan Kurdish Policy Research Center’in düzenlediği toplantıda konuştu.

Demirtaş:

Selahattin Demirtaş, "1990'lı yıllar ile bugün kıyaslandığında bütün bu yapılanlar yanında, çok daha cesur bir duruş sergiliyor. Her şeye rağmen korku yaratmayı başaramıyorlar. Bu suçları işleyenler korkuyorlar. 90'lı yıllardaki gibi cesur değiller. Bundan dolayı, talimatı veren de uygulayan da yargılanabileceklerini, gün geldiğinde cezalandırılacaklarını biliyorlar" dedi.

"HEPİMİZİ KAYGILANDIRACAK KADAR TANSİYON ARTMIŞ DURUMDA"

"Ülkenin batısında şiddet ve terörizm Ankara'yı vurdu. TAK denen örgütlenme, şehir terörizmine başvuruyor. Burada Türk - Kürt çatışmasına gitme riski var mı, nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soruya Demirtaş, "Bu konuda çok dikkatli konuşmaya çalışıyorum. Bu tür tespit ve değerlendirmeler yapılırken hassas davranılmalı. Ankara'da yaşanan katliam, İstanbul'da yaşanan patlama, zaten uzun yıllardır var olan kamplaşmayı, tansiyonu yükseltti. Sokağa çıkmanın yasak olduğu yerlerde yaşanan katliamlar iki toplum arasındaki mevcut kutuplaşmayı inadına gerilimli hale getirdi. Hepimizi kaygılandıracak kadar tansiyon artmış durumda. "

"MEDYA ÇOK KAPALI BİZE, MEDYA AMBARGOSU ÇOK GÜÇLÜ"

Demirtaş, "Türkiye'de Kürt sorununa odaklanma mecburiyetimiz var. Türkiye'nin genel durumu ile ilgili de kaygılarımız var. Türkiye'de yaşayan herkes bundan etkileniyor, tek adam sistemine gidiliyor. Herkes için bir mücadele yürütmeye çalışıyoruz ama kolay olmuyor zira medya çok kapalı bize, medya ambargosu çok güçlü" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi