Görüş Bildir

Demirtaş'tan Genelkurmay'a: AKP'ye çalışmaktan vazgeç

HDP (Halkların Demokratik Partisi) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde bir söyleşiye katıldı. Demirtaş söyleşi öncesi yaptığı açıklamalarla gündemin birinci sırasına oturdu. Bakın Demirtaş neler söyledi?

Demirtaş'tan Genelkurmay'a: AKP'ye çalışmaktan vazgeç

 HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş gündeme dair açıklamalar yaptı. Ağrı’daki çatışma ile ilgili de konuştu.

>İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları;

>ÜLKENİN ORDUSU, PARTİNİN DEĞİL

Demirtaş’a Genelkurmayla ilgili soru sorulunca; Her iki tarafın da ne yaşandığıyla alakalı tatmin edecek bir açıklama yapması gerektiğini belirterek;

>“Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçerse iyi olur, bu ülkenin ordusudur partinin değil. Seçime giren bir parti de değiller. Bu tür seçim endeksli açıklamalardan ve spekülasyon yaratacak açıklamalardan da kaçınmaları iyi olur” şeklinde konuştu.

>Bilindiği gibi Ağrı’da güvenlik güçleri ile teröristler arasında tartışma çıkmış ve tartışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan şöyle bir açıklama gelmişti;

>“Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi