Görüş Bildir

Demokratik açılımda yeni adımlar

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin AK Parti'nin kuruluşundan beri en önemli husus olduğunu belirterek, “Zaten demokratikleşme adımlarımız da devam ediyor. Kesintiye uğramamış bir çalışmamızdır; o yönde yeni adımlarımız olacak.” diye konuştu.

Demokratik açılımda yeni adımlar

AK Parti İl Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Atalay, Uludere'ye yaptıkları ziyareti değerlendirdi. Annelerin buluşmasının önemli olduğunu söyleyen Atalay, görüşmenin devletle vatandaşların yüz yüze gelmesi bakımından önemli olduğunu, oradaki birçok yanlışlıkların da giderildiğini belirtti. Önümüzdeki aylarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaşla biraz daha fazla buluşma faaliyetlerini artıracaklarını dile getiren Beşir Atalay, bu yöndeki çalışmaların önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı sinyalini verdi. Uludere konusundaki rapora ilişkin soru üzerine Atalay, yargı soruşturmasıyla ilgili kısma girmeyeceğini ifade etti.

ÇOK İYİ BİR ANLAYIŞ VE İŞ BİRLİĞİ VAR

Bir gazeteci, açılım sürecinin yeniden başlayacağı yönündeki haberleri hatırlatarak “Eve dönüşler konusunda bir hazırlık var mı?'' dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu soru üzerine şunları söyledi: ''Bizim Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz, AK Parti'nin kuruluşundan beri en önemli bir husus. Yani vatandaşlarımız arasında kardeşliğin gelişmesi, devlet vatandaş arasındaki güven duygusunun gelişmesi, bu yöndeki çalışmalarımız daima sürüyor. Zaten demokratikleşme adımlarımız da devam ediyor, kesintiye uğramamış bir çalışmamızdır, o yönde yeni adımlarımız olacak.”

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı üzerinden bire bir çalışma olup olmadığı yönündeki soru üzerine Atalay, güvenlik birimleri arasında çok yönlü çalışma bulunduğunu kaydetti. Yakın zamanda gelişen bazı olaylar sebebiyle bazı değerlendirmeler yaptıklarını aktaran Atalay, “Güvenlik birimlerimiz arasında, devletin kurumları arasında, bu konuda görev yapan kurumlar arasında en ileri koordinasyon var. Ben o işin koordinatörü olarak, bu konuda bunu söylüyorum: Bu manada çok iyi bir anlayış ve iş birliği var.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi