Görüş Bildir

Diriliş ruhuna sarılmalıyız!

Erdoğan, Kahraman ve Yıldırım'dan 21 Mart Nevruz Günü mesajı; "Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız…."

Diriliş ruhuna sarılmalıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hoşgörü gibi kavramların uygulamalarına, bizzat bu değerleri sistemleştirenler tarafından ihanet edildiği acı günler yaşıyor. Medeniyet ve kültür havzamızı boğmaya çalışanlara karşı mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldığımız güçle vereceğiz"

TBMM Başkanı Kahraman: "Bin yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadığımız Anadolu topraklarını, emperyalistlerin oyun sahası olmaktan çıkartmak ve kardeşliğimizi bozmak isteyen şer odaklarının planlarını boşa çıkartmak hepimizin ortak gayesi ve hedefi olmalıdır"

Başbakan Yıldırım: "Toprağın uyanışını şiddet ve nefretin gerekçesi kılanlara inat, aramızdaki dayanışmayı güçlendirmeli, sevginin evrensel dilini yüceltmeli ve her tür anarşi ve terörün karşısında olduğumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz"

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hoşgörü gibi kavramların uygulamalarına, bizzat bu değerleri sistemleştirenler tarafından ihanet edildiği acı günler yaşıyor. Medeniyet ve kültür havzamızı boğmaya çalışanlara karşı mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldığımız güçle vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, nevruzun, geniş bir coğrafyada, hem toprağın uyanışı ve baharın gelişinin hem de kardeşlik, dostluk ve dayanışmanın sembolü bir gün olduğunu aktardı.

Tüm vatandaşların Nevruz Günü'nü kutlayan Erdoğan mesajında, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaşadığımız coğrafyanın her geçen gün biraz daha kıskaca alındığı bir dönemde, Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız. Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hoşgörü gibi kavramların uygulamalarına, bizzat bu değerleri sistemleştirenler tarafından ihanet edildiği acı günler yaşıyor. Medeniyet ve kültür havzamızı boğmaya çalışanlara karşı mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldığımız güçle vereceğiz."

"Yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü" diyen bir medeniyet anlayışının mensupları olarak bu yeni dönemin öncülüğünü ve taşıyıcılığını yapmak mecburiyetinde olduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Coğrafyamızla birlikte dünyadaki tüm mazlum ve mağdur halklar için kutlu bir geleceğin sembolü olacak Nevruz ateşini, inşallah, Anadolu'dan yakacağız. Bu duygularla bir kez daha milletimizin ve tüm kardeşlerimizin Nevruz Günü'nü kutluyorum. Nevruz'un bölgemizle birlikte tüm dünya için barışın, huzurun, istikrarın, refahın müjdecisi olmasını diliyorum."

Kahraman'dan "Nevruz Bayramı" mesajı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yüzlerce yıldır kutlanan ve ortak kültür değerleri arasında olan Nevruz Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

İnsan hayatına dinamizm kazandıran, Orta Doğu, Balkanlar ile Orta Asya halkları tarafından geleneksel olarak her yıl kutlandığı bilinen Nevruz Bayramı'nın, insanlar arasında sevgi, barış ve hoşgörünün yaygınlaşmasına vesile olmasını temenni eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Böylesi günlerin çatışma ve gerginliğe değil, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde yardımlaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayışa yol açması hepimizin ortak beklentisidir. Unutmayalım ki bizler ancak ortak inanç, kültür ve tarih bilincine sahip insanlar olmamız halinde bu topraklarda huzur ve mutluluk içinde birlikte yaşamımızı devam ettirebiliriz. Yine birliğimize ve dirliğimize katkı sağlayan kutlamalar bir anlam taşıyabilir. Bin yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadığımız Anadolu topraklarını, emperyalistlerin oyun sahası olmaktan çıkartmak ve kardeşliğimizi bozmak isteyen şer odaklarının planlarını boşa çıkartmak hepimizin ortak gayesi ve hedefi olmalıdır."

Kahraman, Nevruz Bayramı dolayısıyla yakın coğrafyadaki çatışmalar başta olmak üzere dünyadaki tüm huzursuzlukların son bulmasının en büyük beklentilerden birisi olduğunu vurguladı.

Bütün insanlığın hep birlikte barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama hazzını paylaşmasının herkesin ortak arzusu olduğunun altını çizen Kahraman, "Dünya manevi kültür mirasının bir parçası kabul edilen Nevruz Bayramı'nın aziz milletimize, gönül coğrafyamızda yaşayan ve yüreği bizlerle birlikte atan herkese kutlu olmasını diliyor, bu anlamlı günün barış, huzur ve mutluluk içinde geçmesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'dan "Nevruz Bayramı" mesajı

Başbakan Binali Yıldırım ise yayımladığı mesajda, baharın gelişini ve toprağın dirilişini müjdeleyen Nevruz Bayramı'nın Balkanlardan Orta Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada, yüzyıllardır coşkuyla kutlandığını belirtti.

Çetin bir kışın ardından gelen bahar için "şükür" ve senenin bereketli geçmesi için "dua" niyetiyle gerçekleştirilen nevruz kutlamalarının, asırlardır barış ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olduğunu ifade eden Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Çeşitli etkinliklerle Nevruz'u idrak ettiğimiz bugün, birlik ve beraberliğimizi her zamankinden güçlü kılmalıyız.

Toprağın uyanışını şiddet ve nefretin gerekçesi kılanlara inat, aramızdaki dayanışmayı güçlendirmeli, sevginin evrensel dilini yüceltmeli ve her tür anarşi ve terörün karşısında olduğumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz.

Bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, baharı müjdeleyen bu güzel günün milletimize ve bütün insanlığa huzur, bereket getirmesini dilerim."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi