Görüş Bildir

DİSİAD: Çözüm süreci devreye sokulmalı

DiyarbakırSanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) tarafından yapılan açıklamada, 'çözüm süreci'nin bir an önce yeniden devreye sokulması gerektiği konusunda, siyasi partilere çağrıda bulunuldu.

DİSİAD: Çözüm süreci devreye sokulmalı

DİSİAD tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, Gaziantep'te dün akşam meydana gelen terör eylemi kınandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde meydana gelen terör eylemini nefretle kınıyor, patlama sonucunda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa dilerken yakınlarını da baş sağlığı dileriz. Ülkemizde meydana gelen bu ve benzeri acımasız eylemlerin üstesinden gelmek, ancak toplumsal mutabakatın tam sağlanmasıyla mümkündür. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde oluşmaya başlayan siyasi birlik ortamı ve en son KCK açıklaması, uzunca bir zamandır buzdolabında bekletilen çözüm sürecinin bir an önce devreye sokulması elzemdir. TBMM'de bulunan tüm siyasi partilerin bir an önce çözüm ve diyalog kanallarının oluşması için insiyatif almaya çağırıyoruz. Bizler bu manada oluşacak tüm adımlarda toplumun tüm katmanlarının yanında yer almaya hazır olduğumuzu söylerken Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesinin olmadığını düşünüyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi