Görüş Bildir

Diyarbakır'da 19 Mayıs etkinliği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da bugün bir dizi etkinlikler organize edilecek.

Diyarbakır'da 19 Mayıs etkinliği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıl dönümü nedeniyle bugün dış temsilcilikler dahil tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da anma ve kutlama organizasyonları yapılacak.

Diyarbakır'daki anma ve kutlama programı sabah saat 10.00'da İl Valiliği önündeki Atatürk anıtı önünde çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayacak.

DİYARBAKIR'DAKİ ETKİNLİK

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mehmet Demir'in açış konuşmasından sonra, bir öğrenci günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasından sonra, hafta içerisinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Tören Sur Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi, geleneksel halk oyunları gösterisinde bulunacak. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Sporcuları, Wushu gösterisini sunduktan sonra, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor yüksek okulu öğrencileri Zeybek gösterisinde bulunacak.

Yine Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünün Kick Boks sporcularının sergileyeceği gösteri, Yenişehir Halk Eğitim merkezi Halkoyunları ekibinin stilize halk oyunlarının gösterisi sonrasında, program sona erecek.

 KONSER VERİLECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle konser etkinliği gerçekleştirecek.“Her Nefeste Bir Ses” konseri, 19 Mayıs Cuma günü saat 20.00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Konserde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluğu sahne alacak. Ücretsiz konserde, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Farsça, Süryanice, Ermenice ve İbranice şarkılar seslendirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi