Diyarbakır’dan MKYK’ya 2 isim!

AK Parti'nin 50 kişiden oluşan MKYK'sında, Diyarbakır'dan yine iki isim temsil edecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker ve 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili listesine alınmayan, eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti MKYK'sında yer alan isimler oldu. Bir önceki AK Parti'nin MKYK'sında, Prof. Dr. Mehmet Akın ile Necla Hatapoğlu bulunuyordu.

Diyarbakır’dan MKYK’ya 2 isim!

Listeye giren isimlerden bir isim "Bu listede süreklilik ve yenilenme var. Eski isimlerin olması sürekliliği, genç isimlerin olması yenilenmeyi gösteriyor. Ayrıca bu listeden anlaşılan iki kadeli bir yapı oluşturulmuş. Yani seçime kadar görev yapacak ve listeyi hazırlayacak bir MKYK ve seçimden sonra tek başına iktidar olunması halinde bazı isimlerin bakan olması ile tekrar yenilenme imkanı olan bir MKYK".

MKYK'da "milli ekonomi modeli"  savunucuları

MKYK listesinde mevcut ekonomi yönetiminden hiç bir ismin yer almaması ise ayrıca dikkat çekti. Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz listede yok. Buna karşın Numan Kurtulmuş, Naci Ağbal, Berat Albayrak, Nurettin Canikli isimlerinin listede olması "ekonomiye bundan sonra milli ekonomi modeli savunucuları yön verecek "yorumlarına neden oldu.

Yerlerini koruyan isimler            

50 kişiden oluşan MKYK listesinde bir önceki listede yer alan bazı isimler yerlerini korudu. Bunlar: Abdülhamit Gül,Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Bülent Gedikli, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Nükhet Hotar, Mustafa Şentop, Ömer Çelik, Öznur Çalık ve Süleyman Soylu. Geçen listede yer alan 32 isim bu kez partinin en üst karar organında olamayacak. Listeden çıkarılanlar arasında sürpriz sayılabilecek isimler var. Bunlar arasında Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin en dikkat çekici olanlar.

MKYK listesinde gidenler:

Abdülkadir Aksu, Ahmet Demircan, Ali Babacan, Beşir Atalay, Betül Birer, Bülent Arınç, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fazilet Dağcı Çığlık,Haluk İpek,Hasibe Özlem Çepni, Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıverdi, Lale Ersoy, Mazhar Bağlı, Mehmet Akın, Mehmet Şimşek, Mustafa Akış, Necla Hattapoğlu, Nurettin Nebati, Ömer Bolat, Osman Can, Reha Denemeç, Sadullah Ergin, Salih Kapusuz Sema Kırcı, Şuay Alpay, Tülay Kaynarca, Yasin Aktay, Zelkif Kazdal, Zeynep Karahan Uslu.

MKYK listesinde yer bulan 31 isim ise yeni. Bunlar arasında en ön plana çıkanlar Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Berat Albayrak, Efkan Ala, Faruk Çelik ve Yalçın Akdoğan.

MKYK'ya yeni giren isimler şunlar:

Ali Aydınlıoğlu,  Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan, Galip Ensarioğlu, Metin Doğan, Mehdi Eker, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Mustafa Ataş, Metin Doğan, Naci Ağbal, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

Kaynak: Diyarbakır Söz