Doğu Perinçek, "Savcı suikasti ile Türkiyemize kasıt vardır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C'li teröristler tarafından savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu eyleme karşı bütün Türkiye tek vücut olmak zorundadır. Çünkü, burada yalnız değerli bir savcımızın hayatına değil, Türkiyemize kasıt vardır" dedi.

Doğu Perinçek,
Denizli'ye gelen Doğu Perinçek, Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen konferansta konuştu. Yaklaşık 1500 kişi Perinçek'i alkışlarla karşılayıp, "Başbakan Perinçek" sloganları attı. 'Efeler', Perinçek'e Yatağan Palası hediye etti. Halk Oyunları Ekibi'ni tek tek kutlayan Perinçek, konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Perinçek, Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C'li teröristler tarafından savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayını şiddetle kınadıklarını söyledi. Türkiye'nin bu saldırıdan sonra tek vücut haline gelmesi gerektiğini dile getiren Perinçek, şöyle konuştu:
"Bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Kabul edilemez gibi uydurma lafları edenleri de kınıyoruz. Bu eyleme karşı bütün Türkiye tek vücut olmak zorundadır. Çünkü, burada yalnız değerli bir savcımızın hayatına değil, Türkiyemize kasıt vardır. Türkiye'nin istikrarsızlığa doğru sürüklenmek istendiği görülüyor. Bu istikrarsızlıktan bir zorba yönetim çıkarmak isteyenler var. Buna karşı Vatan Partisi olarak Milli Hükümet ile cevap veriyoruz. Bu sorunların üstesinden Türkiye halka dayanan güçlü bir devletle gelecek. Zorba devlet değil, halka dayanan güçlü devlet gelecek. Onlar Türkiye'yi bölmek için açılım, çözüm diyerek bir zorba devlet kurma planı içerisindeler. Bunlar Amerika merkezli güçler. Vatan Partisi olarak bütün milli güçleri, halka dayanan güçlü devlet için göreve çağırıyoruz."
Vatan Partisi'nin baraj sorunu yaşamayacağını ileri süren Perinçek, "Bizim baraj sorunumuz yok. Barajları aşa aşa geliyoruz. Silivri barajları, 29 Ekim'de kurulan barikatları aştık, aslanlı yola girdik. Atatürk'ün aslanlı yolunda baraj falan dinlemiyoruz. Baraj yok, barikat yok. Barikatları yıka yıka gidiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz