Doğu'dan 64. Hükümet Eylem Planı'na destek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 64. Hükümet Eylem Planı'nın, ekonomik büyümeye ve kalkınmaya katkı sunacağını belirtti.

Doğu'dan 64. Hükümet Eylem Planı'na destek

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 2015'in sanayici, üretici, ticaret erbabı, işçi ve tüm halk için zor bir yıl olduğunu ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde 2016'nın reform yılı ilan edildiğini belirten "64. Hükümet Eylem Planı'nı da bu reformcu bakış açısının en önemli işareti olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Alan, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı açıkladığı eylem planında yer alan hedeflerin, iş dünyası için kritik düzenlemeler olduğunu dile getirdi.

Elazığ'ın, 2016'nın ilk çeyreğinde 5. veya 6. bölge kapsamına alınmasıyla yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, "Bu konuda Sayın Başbakan'ımızdan 8. Türkiye Ekonomi Şurası'nda söz almış bulunuyoruz. Sayın Başbakan'ımıza ve tüm bakanlara sonuna kadar güveniyoruz. 2016 Türkiye ve Elazığ için yeni bir başarı hikayesinin yazılacağı yıl olacaktır" dedi.

MARDİN

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, 64. Hükümet Eylem Planı'nın yeni reformlar içerdiğini, bunların önümüzdeki süreçte hayata geçecek olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kasap, bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu süreçte reformları gerçekleştirip yeni Anayasa'ya zemin hazırlanması gerekir. Bu reformların bölgede barışın ve huzurun sağlanmasına da katkı sunacağına inanıyoruz.  Bu bölgedeki sorunu çözerse bu hükümet çözer" diye konuştu.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, eylem planındaki ekonomik ve sosyal vaatlerin büyük getirisi olacağını dile getirdi.

Bu vaatlerin uzun zaman dilimine yayılmamış olmasının önemine işaret eden Akgül, "Çalışanlar, gençler, kadınlar dahil toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren düzenlemelerin 3 ay, toplumun geneline dokunacak düzenlemelerin de bir yıllık sürede yerine getirilecek olması toplumun genelinde heyecan uyandırdı" dedi.

Akgül, eylem planının hem piyasayı hareketlendireceğini hem de devlete gelir sağlayan yönlerinin bulunduğunu ifade eden "64. Hükümetin reform hükümeti gibi çalışacağının işareti olan bu eylem planının başarıyla yürütülmesi halinde 2016 büyüme rakamlarının olumlu yönde seyretmesi mümkün" görüşünü dile getirdi.

SİİRT

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, eylem planının esnaf, tüccar ve sanayiciler için güzel destekler içerdiğini belirten Kuzu, "Umarım bölgemizde esnafımızın ve tüccarımızın sıkıntılarını giderecek tedbirler bir an önce hayata geçer. İşsiz gençlerimize yönelik bir takım önlemler ve desteklerin olması sevindirici. Genel hatlarıyla bu eylem planının arkasındayız ve destekliyoruz" ifadesini kullandı.

BİNGÖL

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Çalbay, eylem planında toplumun her kesimini ilgilendiren fırsatlar olduğunu, hem sosyal hem de ekonomik yönden iş dünyasını umutlandırdığını belirtti.

Çalbay, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi konusunda hükümette kararlık gördüklerini, ve bunun kendilerini umutlandırdığını vurgulayarak, "Sosyal ve ekonomik alanda ülkemizin refahına ve kalkınmasına yönelik tüm eylem planlarını destekliyoruz" dedi.

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak da faizsiz kredi imkanının küçük esnafı canlandıracağına olan inancını vurgulayarak, yeni eylem planını desteklediklerini anlattı.

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, eylem planının Türkiye'nin motivasyonunu artıracağına, umudunu güçlendireceğine inandıklarını söyledi.

Hükümetin programını 3 ve 6 aylık ile 1 yıllık şeklinde takvime bağlamasını doğru bulduklarını vurgulayan Kava, "Hükümet tarafından açıklanan eylem planı toplumun mesajının, beklentilerinin anlaşıldığı ve önemsendiği yönünde bir kanaat oluşturmuştur. Bu kanaatin devamı ve beklentilerin gerçeğe dönüşmesi noktasında sendika olarak sivil denetim ve millet iradesi odaklı destek esasıyla hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz