Görüş Bildir

DSP'de 'İmamoğlu' krizi

DSP, 23 Haziran’da aday çıkarmayacaklarını ancak Ekrem İmamoğlu’nu da desteklemeyeceklerini duyurdu. Bunun ardından Hikmet Sami Türk istifa etti, Uluç Gürkan da İmamoğlu'na destek istedi.

DSP'de 'İmamoğlu' krizi

31 Mart seçimlerinde DSP’den İstanbul adayı olan Muammer Aydın, 23 Haziran seçimine katılmayacağını açıkladı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da partisinin 23 Haziran’da aday çıkarmayacağını ancak, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu da desteklemeyeceklerini duyurdu. Aksakal ayrıca yaptıkları Parti Meclisi toplantısında İmamoğlu'nun desteklenmesi için bir öneri gelmediğini söyledi.

Ancak DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Aksakal’ın açıklamalarının ardından partiden istifa etti. Hikmet Sami Türk, İmamoğlu ismini toplantıda önerdiğini belirterek, "Genel Başkan Önder Aksakal, verdiği bir demeçte, İmamoğlu'nun desteklenmesi yönünde PM toplantısında öneri gelmediğini öne sürdü. Oysa bunu ben önerdim ve 2 kez de oylama yapıldı. Giderek Bülent Ecevit'in kurduğu parti olmanın özelliklerini kaybetmeye başlayan ve 24 yıldan beri üyesi olduğum DSP'den üzülerek istifa ediyorum." açıklamasını yaptı.

MUAMMER AYDIN DA DESTEK VERDİ

Seçimden çekilen Muammer Aydın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “DSP için seçim bitmiştir, Ekrem İmamoğlu sandıktan çıkan milli iradeyi temsil eden kişidir, DSP İBB ADAYI olarak YSK eliyle yapılan bu hukuksuzluklar karşısında istifa ederek seçimden çekiliyorum. DSP parti Meclisi de oybirliği ile karar alıp açıklama yapıyor. Her şey çok açık değil mi?” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi