Egemen güçler cinayetin faili

Behçet Oktay'ın avukatı: Cinayetin arkasındaki egemen güçler ortaya çıkarılmalı

Egemen güçler cinayetin faili

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede Oktay'ın ölümü sırasında yanında bulunan H.K. 'adam öldürmek'le suçlanıyor. İddianamenin hazırlanması Oktay ailesini umutlandırdı. Behçet Oktay'ın avukatı Şenol Özel, olayın cinayet olduğunun kesinleştiğini belirterek işin arkasındaki egemen güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

EGEMEN GÜÇLER CİNAYETİN FAİLİ

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan Özel, gelinen süreçte artık bu olayın bir cinayet olduğunun kesinleştiğini söyledi. Şu andan itibaren bunun intihar olduğunun lügatlardan çıkarılması gerektiğini belirten Özel, "Bu işlenen bir cinayet olarak görülmelidir. Olayda Halil K. sanık olarak gözükse de onun yapı itibariyle Behçet Oktay'ı öldürme gücüne sahip olabileceğine inanmıyorum. O kullanılmıştır ya da kullandırttırılmıştır. Bu işin arkasındaki egemen güçlerin, şahıs, grup ya da grupların ortaya çıkartılması lazım." dedi.

"MÜEBBET HAPSİ İSTENEN HALİL K. KORUMAYA ALINMALI"

Halil K.'nın savcı tarafından tutuksuz yargılanmasının talep edildiğini dile getiren Özel, tutuklama talebinde bulunulmadığını belki 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul ettikten sonra tutuklanmasına karar verebileceğini ifade etti. Her şartta tutuklansın veya tutuklanmasın, Halil K.'nin can güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Özel, şöyle devam etti:

"Çünkü öldürülebilir, kaçırılabilir, yurt dışına kaçabilir ya da şüpheli bir trafik kazası veya şüpheli bir şekilde ölebilir. Artık yargılandığı için gerçekler için itirafçı olabilir. İtirafçı olduğunda cezalarda büyük indirim var. İtirafçı olduğunda etkin pişmanlıktan faydalanabilir. Bunun engellenmesi için şahsa karşı bir şeyler yapılabilir. Bunun önüne geçmek lazım. Burada devlete büyük görev düşüyor. Yoksa bu dava tekrar büyük bir karanlığa gömülebilir. Karanlığa gömülmemesi için bu aşamada Halil K. hemen korunmaya alınmalıdır."

İddianame kabulü sonrasında tutuklanması için talepte bulunacaklarını vurgulayan Özel, olayın Türkiye'deki karanlıkların aydınlatılması, faili meçhullerin aydınlatılması için bir umut olduğuna dikkat çekti. Şu an itibariyle yargının görevine başladığını belirten Özel, bu umudunun değerlendirilmesi gerektiğini ve Oktay ailesinin de çok memnun olduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz